Prihranjivanje pšenice

bacio sam 250 kg urea odjednom, i ne planiram vise prihranu, da li ce mu smetati sto je odjednom sada baceno? i koliko bi trebalo murtonika po h da stavim u prskalicu za folijarno preko lista

Koristio sam i sad cu ponovo na prolece, i preporucjem, kao i Eurofertil.
U kom kraju.
Pravim i eksperiment MAP vs Euroferil, pa da vidimo sta je bolje u prolece.

Ove godine ima dosta vise trave u psenici!
Posto drugu prihranu planiram sredinom marta a i prskanje protiv korova ide brzo posle toga pitanje:
koliko ima smisla dodavati ureu u prskalicu kratko posle normalnog djubrenja tj kolika bi trebala pauza da bude?

ja sam posejao tri vrste psenice,u jednoj parceli,balaton,simonida,ns 40s. u drugoj parceli,balaton i simonida,i u trecoj parceli ns 40s i simonida.svudge je tanjirano i baceno pre setve 180 kg/kj mapa.i sredinom marta ce dobiti 150kg/kj sana.bice slike kad budem bacao vestak!a videcemo i na kraju sta ce biti :ppozdrav:

ja sam bacio 350 kg u jesen 15 15 15, sada 250 kg urea, i icice u prskalicu jos 2 kg po h murtonika, koliki prinos bi trebalo da da apac po hektaru sa tom dozom djubrenja, . sejan je apac, sa tavana

Ja se malo salim, ali pitanje ti je odprilike kao kad bih ja pitao "Kako ce Srbija proci na SP u fudbalu 2018?". Jednostavno, prerano je za bilo kakve prognoze. Prosle godine u ovo vreme neke pseice su maltene tek nicale, pa su dale 6-7 t/ha. A 2010 su psenice izgledale savrseno u ovo vreme, pa je prosem bio 3-3,5 t/ha...

znam druze, glupo je bilo pitanje, ali ipak prve godine radim, pa me zanimalo zivo, nisam mogao da ne pitam, xaxaxa. inace sve zavisi kakva ce biti godina a kako sve vece suse prognoziraju, i rod zavisi od toga.

Nazad
Vrh