Prihranjivanje pšenice

U mom slucaju je NS-pobeda,..U neo sam 250kg/h linzer 15-ice i sad gadjam ukupan azot oko 120kg,sto znaci da bi trebalo da u prihrani idem (u mom slucaju)KAN-om sa oko 300 kg/h.Sta mislis?

mi danas uspeli nekih 10 jutara po snegu sa malim kramponima,posle smo prestali jer pocela kisa.ali i to je nesto

Nov sam ovde, pa imam 903210 pitanja na svaku temu pa i na ovu, izvinjavam se ako smaram :) Kod nas u kraju strucnjaci savetuju da se prihranjuje AN-on, SAN-on a ne UREA-om, zbog vlage uceni prethodnog god i tako dalje. Citao sam dosta i ovde u tome koje i sta je bolje baciti, ne zalazim u to nisam strucan, ali me interesuje sledece....da li treba taj AN baciti u dve ili jednoj etapi ako se vec nije bacila UREA....konkretno mislio sam baciti oko 200-250kg ANa po kj, pola pola i to prve nedelje Marta i poslednje...interesuje me da li ima razlike ako se baci sve odjednom ili da se podeli...ako neko ima iskustva i prihranjuje ANom znacilo bi mi da odg, hvala...:)

Nikol je sorta, slicna Apachu, nova bila prosle god pa je uzeo...a baceno je 120kg MAP-a na jesen, zatanjirano....mislis da je puno? Kontam da bacim vise jer nisam bacio UREU (reko da isprobam ovako ove god)

Onda baci kako si planirao, jedno 200 kg/kj AN-a. Ako se poklope i drugi faktori, bice sasvim ok. Ja sam mislio ako je neka starija NS sorta, moze da polegne od 250 kg AN-a.

A nije, nije, ne sejem nase sorte nikad...ne znam kakva su tvoja iskustva, psenicu posebno....tako cu i uraditi, hvala ti najlepse na odg old... :))

A kad si imao problema sa Kutinom-nikad.Evo ove godine sam probao obe ruske i posle dana bacanja zalepi na dnu prašinu i sav rasipač bude beo.Kod kutine mogu da bacam dva dana i nema potrebe ni da perem.Ništa Kutini ne fali kao ni mleku Dukat.

Nazad
Vrh