Prihranjivanje pšenice

Potpuno tacno.Ja sam prosle godine nagrabusio sa tim stranim samo tako.Domace me nisu nikada razocarale.Bolje i sigurnih 30 po k.j nego jedne godine 40 a sledece 10 i manje.

Što jes jes . Ja prošle godine imo neku LG (Autan) , na 6.5ha . Komšija sijao isti dan Simonidu . Slično osnovno djubr. MOja nikla ubrzo fantastično . Kod njega nicala u toku zime . Jest da je on orao ja ne.On dao duplo manju prihranu , kaže polegnuće . I opet kod njega poleglo 20-30 % , kod mene ništa , naizgled duplo bolja . Ja dao 2 zaštite on dal 1 dal ni jednu neznam. Na kraju kod mene 6t/ha stočne hrane , a kod njega 7.5t prve klase.

Što jes jes . Ja prošle godine imo neku LG (Autan) , na 6.5ha . Komšija sijao isti dan Simonidu . Slično osnovno djubr. MOja nikla ubrzo fantastično . Kod njega nicala u toku zime . Jest da je on orao ja ne.On dao duplo manju prihranu , kaže polegnuće . I opet kod njega poleglo 20-30 % , kod mene ništa , naizgled duplo bolja . Ja dao 2 zaštite on dal 1 dal ni jednu neznam. Na kraju kod mene 6t/ha stočne hrane , a kod njega 7.5t prve klase.
Kako vam placaju po kvalitetu ili normalno po kg.cena ista za sve?
Kod nas dok se placa ovako kao sad po kg od domacih mogu jedino NS40 da sejem.Do sad nisam imao slucaj da je bilo koja domaca sorta tukla u prinosu Apac(bar kod mene).Ove godine skoro sve LG posejan(Apac,Alinea,Andino,Nikol)i 5kj Raifaizen-Eurofit.

Kako vam placaju po kvalitetu ili normalno po kg.cena ista za sve?
Kod nas dok se placa ovako kao sad po kg od domacih mogu jedino NS40 da sejem.Do sad nisam imao slucaj da je bilo koja domaca sorta tukla u prinosu Apac(bar kod mene).Ove godine skoro sve LG posejan(Apac,Alinea,Andino,Nikol)i 5kj Raifaizen-Eurofit.
U nasem ataru simonida se ni jedne strane sorte ne boji.
Mozda je cak i negde bila bolja i to dosta.

Cuo sam da je i kod nas bilo slucajeva da Apac kiksne,ali kazem kod mene se to nije desavalo.Prosle god Apac oko 4t/kj,Ingenio 3,8t/kj,NS 40 3,4t/kj,Simonida malo ispod 3t i neko sranje Suba 2,5t/kj.

Vala u našem ataru svi ozbiljniji poljorivrednici seju strane sorte, i skoro niko se nežali, a domaće se seju sve manje.

Ma da ni kod nas još niko ne gleda ni bjelančevine ni hektolitar , jedino kad je baš nizak onda ide za stočnu ali tada bude samo malo manja cijena .

Kod nas HL obavezno mere svuda,ali nema uticaja na cenu,a samo na 1 mestu se mere proteini i gluten, i ako ne odgovara ne uzimaju a ako im odgovara uzimaju.

20 kg/ha UREE. Jednom, prilikom zastite psenice od korova. Kada se radi tretman protiv Fuzarijuma, ne bi trebalo dodavati ista, jer djubrivo moze da osteti cvet.

Danas malo obišao pšenice uz asfalt.
Neke koje su dobile jesan MAP+ Urea za nijansu bolje izgledaju od onih koje su samo dobile MAP.
Ako nastavi ovaj vetar još sutra prekosutra krećem sa prvom prihranom.

ja nemam pojma sta da bacim mom apacu koji je sejan oko 10 novembra kolko se secam,taj tek ce sada da se bokori ..dal da idem sa sanom ili anom dva puta ili da mu roknem odma 150kg ureje ?

Kosta vise iz dva puta, al mislim da je bolje. Opet moz da bude naopako prolece pa da bude svejedno.

Nazad
Vrh