Dr.Gruja
Član
Uglavnom velika kolicina azotnog djubriva!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nisi u pravu,hoce i on da polegne.Posej Apac i nece da polegne sigurno.
Ja sam juce u prvoj prihrani ubacio 130 kg/ha azota,an i urea pomesani.Pre dve godine pred setvu Apaca baceno 250kg/ha 15-ke i na prolece 400kg/ha SAN-a.
Nije polegao.Ako je to malo, kazite koliko je previse?
Uzroci poleganja pšenice su pre svega genetska osobina. Ukoliko imamo pšenicu koja u donjem delu stabla ima veliki razmak izmedju kolenaca to je pšenica koja će sigurno da polegne. Drugo mesto dele azot i gustina setve. Ako je gusta setva u pitanju pšenica mora da raste u visinu jer traži više svetlosti . Azot forsira rast . Na trećem mestu su klimatski faktori . Ukoliko je sušno ona će biti manja nego što je "propisano" , i obrnuto.Koji su uzroci poleganja psenice,velike kololicine djubriva ili nesto drugo???
- - - - - - - - - -
Koji su uzroci poleganja psenice,velike kololicine djubriva ili nesto drugo???
Skoro ništa, padao jeste ali se zadržao tek po malo.
Dobro je išlo, ja sam juče oklevao sve sam mislio da će kiša....Sad je već mokro, sad moraš čekati da prestane da pada.Kako je islo bacanje?Ja se nesto ne usudjujem da udjem u njive.
Video sam danas clana Tomu VS da je vukao vestak od zz Baco pa se nesto premisljam da i ja probam bacati.