Prihranjivanje pšenice

Ja juče prihranio parcela gde je bila preporuka 35kg/KJ ureje dato je 70kg/KJ , a gde je preporuka bila 75 dato je 100kg/Kj ureje . Nisam uspeo da naštelujem razbacivač , pošto sam traktor i razbacivač uzeo od brata na zajam jer jeveć bio zakačen.

Danas prihranio psenicu 4kj sa 400kg ureje fino je islo druga prihrana ce biti jos toliko sana i to mu je sto mu je..

Neka vide kolege iz Vojvodine , koja je razlika tamo i ovamo i u klimatskim i svim drugim faktorima. Ovde su svi kanali puni , često ima ležanja vode , u nepropusnim zemljama površinske , a u propusnim u nižim dijelovima već ima i podzemne koja je još gora. O ulasku traktora ni govora.

Nedopira kiša do njih .Malo sam pratio te padavine ,i ima mesta gde je jako malo kiše padalo. Samo onaj sneg što je pao početkom 12 meseca.Ja celi dan vuko lopatu po njivama ,evo opet pada.

Pa šaljte tu kišu kod nas, ovde se samo naoblači i tako po ceo dan, dal kane koja kap il nekane, dosta mi je više ovih prognoza kako će da pada a ni p od padanja, nemože da sastavi 10-11l po kvadratu odjedanput, sve nešto 2-4-5-6l, namešta se ko da će sekire da padaju, sad su najavili 4 dana da pada pa će da vidimo šta će i koliko da padne.::jako_besan:: Izvinte za :off_topic:.

Neka vide kolege iz Vojvodine , koja je razlika tamo i ovamo i u klimatskim i svim drugim faktorima. Ovde su svi kanali puni , često ima ležanja vode , u nepropusnim zemljama površinske , a u propusnim u nižim dijelovima već ima i podzemne koja je još gora. O ulasku traktora ni govora.
Vama je problem voda. I nama je. NEMA JE!!!

malo je of ali moram da kažem da deficit vlage koji je predprošle godine prenešen u prošlu 2012 konačno prošlost istorija.Čak sno u blagom suficitu a pada i sad i padat će i iduća 2 dana.

taman malo osusilo da se moze uci u njivu i opet pocela da pada i naredni sedam dana nema ulaska

veliki je nama problem sad voda. Ja otisao da vidim moju psenicu, kad ono ima sta i vidjeti od 3h najmanje je jedno hektar pod vodom a na ova dva kanali puni vode(moro sam iskanalisati njivu i to dosta kanala jer je blizu rijeke) tako da ni rucno nemogu da prehranim...jedva cizmu izvadio iz blata

od sad samo djetelinu u tu njivu i nista drugo

Ja sam juce odradio prvu prihranu psenice sa 100kg An po jutru,drugi put ce dobiti jos 100kg i dva prskanja sa potopljenom ureaom i to je to.

Pa šaljte tu kišu kod nas, ovde se samo naoblači i tako po ceo dan, dal kane koja kap il nekane, dosta mi je više ovih prognoza kako će da pada a ni p od padanja, nemože da sastavi 10-11l po kvadratu odjedanput, sve nešto 2-4-5-6l, namešta se ko da će sekire da padaju, sad su najavili 4 dana da pada pa će da vidimo šta će i koliko da padne.::jako_besan:: Izvinte za :off_topic:.
A kobasicijada kako po kiši?:haha:

I kod mene vec pocela da lezi voda po njivama iako je zemlja peskovita tj. propusna. I jutros kisa padala, cele prosle i predprosle nedelje, onako samo sipi....Nema nista od bacanja djubre do daljnjeg....

ovde kod nas ko nije po snegu odradio prehranu ima da se naceka lepog vremena ! maltene svaki dan nesto pada ili je jaka magla,blata vise nego sto ima zita posejano

Nazad
Vrh