Prihranjivanje pšenice

a samo se bunis nesto,jesam lepo napisao da se vidi da nisi siguran kao sto si i sam napisao, i sad si se uvredio,ako je tako onda urea ima 58%........,kao jedan poljoprivrednik trebao bi da znas koliko sta ima,onolikim brojevima na svakoj vreci vec mnogo godina pise koliko je %,al treba upamtiti ta dva broja.....

a samo se bunis nesto,jesam lepo napisao da se vidi da nisi siguran kao sto si i sam napisao, i sad si se uvredio,ako je tako onda urea ima 58%........,kao jedan poljoprivrednik trebao bi da znas koliko sta ima,onolikim brojevima na svakoj vreci vec mnogo godina pise koliko je %,al treba upamtiti ta dva broja.....
U zivotu sa kanom nisam radio,kod nas ga u ponudi ni nema...ok,napisao si kako nisam siguran!
Zar je bio problem u nastavku posta dodati koliko taj kan ima %?
Ne,nego je lakse badrcati,sto da ti informativno kazes...u najmanju ruku,kao da sam to 100% tvrdio.
Ali da ti kazes...

Ja cu ici sa KAN-om 300 kg/ha u dva navrata pa kako mu bude. Prosle godine sam isto tako radio i bilo sasvim ok. Krajem februara prva prihrana a polovinom marta druga, sve zavisi opet od vremenskih uslova. Kasnije prskanje sekatorom i 5l slavola pa do zetve nista...

Tu drugu prihranu malo odlozi,koji je efekat 15 dana izmedju 2 prihrane.Slobodno ostavi taj drugi prohod za prvu polovinu aprila.

Moze, sto da ne. Ako si na vecoj nadmorskoj visini, ako kod tebe kasnije krece vegetacija, ako je hladno, i ako mozda imas snega.

Mislim da je ove godine pozeljno obaviti prihranu azotom u dva navrata i to u odnosu 60:40.Bojim se da ce biti poleganja gde se bude islo punim dozama azota odjednom jer su zita precesta, bar u mom kraju!

Danas prehranio psenicu ureom 100 kg po jutru.Bilo sojiste.
Bacio sam pred setvu 60 kg ureje,u martu (druga polovina) planiram AN.....jedno prskanje,u vlatanju drugo...i sta mu Gospod da.:ppozdrav:.

I ja sam danas prihranio pšenicu 100 kg urea po jutru, do polovine marta sam ostavio da bacim još 75 kg urea po jutru,pred setvu bačeno 150 kg 3x15 po jutru,kasnije će dobiti još jednu folijarnu prihranu, od mene je i to previše ,za sad izgleda lepo kasnije ćemo videti.

Nazad
Vrh