Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ovako, mislim da za neke tipove zemljista nije rano sada ici sa ureeom. Prvo zato sto sada primenjena urea ce poceti da deluje tek za nekih dve do tri nedelje, kada u zemljistu predje iz amidnog oblika u amonijačni,pa dalje u nitritni i na kraju nitratni oblik azota koji je pogodan biljci za usvajajnje. Zatim u tezim zemljistima slabija je pokretvljivost hranjivih materija ,pa nece doci brzog ispiranja hranjivih materija usled nekih obimnih padavina. Takodje sada pri niskim temperaturama i sa ovim tankim sneznim pokrivacem nece doci do "lapljena" djubriva ,vec topljenjem snega brzo ce se djubrivo naci u zemljistu.Moje misljenje je da je to rano,jos se "rani" iz zrna,tako da mu jos ne treba hrane,ja bi to bacao krajem meseca,kad pocne pun bokor.
Auuu kakve su ove analize glupost. Na to uopšte netreba obraćati pažnju. Pa nije dotični gospodin jedini na lokalitetu Ruma, a i verujem da kod ostalih proizvođača nemože ovo da se primeti. Uzeli gospoda savetodavci 1 parcelu pa dali preporuku za ceo regon. Strašno...
Zašto glupost ?Auuu kakve su ove analize glupost. Na to uopšte netreba obraćati pažnju. Pa nije dotični gospodin jedini na lokalitetu Ruma, a i verujem da kod ostalih proizvođača nemože ovo da se primeti. Uzeli gospoda savetodavci 1 parcelu pa dali preporuku za ceo regon. Strašno...
Pa odnesi uzorak zemljista u Zavod za poljoprivredu u Negotinu, oni ce ti uraditi analizu...Ja ove godine bacao 160 kg/ha NPK i planiram da bacim jos 150 kg/ha UREU i 180 kg/ha KAN...dal je to dovoljno ? Nisam radio analizu jer nemaju reagense....
I ja jutros poranio, i do 8 završio prvu prihranu pšenice, sa 100 kg/kj UREE, vidljivost je bila takva da nisam ni slikao, nebi se ništa videlo .
Baceno pre neki dan 150kg AN krajem marta jos toliko po kj.