oldtimer
Član
Ajde da postavim ja jednu "naivnu" konstataciju... Kad sam isao u skolu, ucili su nas da se 2/3 korena nalazi u oranicnom sloju, do 40 cm. Deo do 60 cm, a samo mali procenat ide na 2 m dubine, ili vise...U ovim N-min analizama u sloju od 0-30 cm uglavnom ima do 1/4 dostupnog azota, a ostatak na vecoj dubini. To mu odprilike dodje kao konstatacija da ja zivim na prvom spratu, a u prizemlju je supermarket, pa ja onda ne moram da jedem...
Postujem savete strucnjaka u velikoj meri, ali se oko preporuka djubrenja DUBOKO ne slazem. Moja zemljista imaju oko 22-25 mg/100 gr zemljista, i spadaju po strucnjackoj kategorizaciji, u ona gde je moguce neke godine i preskociti osnovno djubrenje, ali kad god sam ih poslusao- NISAM IMAO NISTA!
Zato apelujem na sve one koji su dobili preporuku djubrenja od NISTA, do JAKO MALO, da NE poslusaju!
Postujem savete strucnjaka u velikoj meri, ali se oko preporuka djubrenja DUBOKO ne slazem. Moja zemljista imaju oko 22-25 mg/100 gr zemljista, i spadaju po strucnjackoj kategorizaciji, u ona gde je moguce neke godine i preskociti osnovno djubrenje, ali kad god sam ih poslusao- NISAM IMAO NISTA!
Zato apelujem na sve one koji su dobili preporuku djubrenja od NISTA, do JAKO MALO, da NE poslusaju!