Prihranjivanje pšenice

Videću šta će roditi, sejano je 110kg/kj sorta CCB ingenio. Prvi put sam je sejao. Tako je i Apache izgledao s proleća, ali je zato jako dobro radjao. Dobiće još 50kg/kj AN za prihranu na proleće, dva folijarna tretmana, pa ćemo videti.
Mada kada gledam pšenicu u našem ataru, nema je veće, osim što ima gušće.

Pa imam i ja sličnih kao tvoja ali to su zadnje -kasne setve u suvo_One setve oko 3-5 oktobra su bar za sad fenomenalne.

Jutros na sabajle pri'ranio žito.
170 kg.-k.j uree
Sneg se otopio,zemlja smrzla.
Lepo se radilo.
dms5z5.jpg

I jas sam danas prihranio pšenicu sa 150 kg AN-a po k.j. a krajem marta će biti druga prihrana sa 50 kg AN-a ili KAN-a. Jesenas je zaorano NPK 15:15:15 150 kg po k.j.

Sa kojim preparatima prskate psenicu,i koje folijarno djubre koristite?hvala unapred

I mi smo bacili 100 kg/kj Sana danas, a za 10-ak dana ide Urea, al videćemo još koja količina...

Prehranio psenicu jutros.185kg/ha An-a za prvu prehranu.Taman zavrsio kad je ocelo da se otapa.A sad susnezica i kisa :osmeh:

@Ljusha Jutros na sabajle pri'ranio žito.
170 kg.-k.j uree
Sneg se otopio,zemlja smrzla.
Lepo se radilo.

Zar to nije malo previse azota po KJ?

Baš tako...
Još će tu ići 80 kg-kj. an-a sredinom aprila ili dve folijarne prihrane.

Zna i apach da legne samo tako.Meni je prošle godine ostalo viška San-a i ajd da se ne vuče po šupi odem i ne planirano bacim nekih 100kg/kj.Nije legao do crne zemlje ali se dobro nakrivio.Sreć nije bilo kiše sa vetrom inače ga ne bi mogli kositi.

Kod nas u ataru pre sest godina je sva psenica polegla,nije imalo njive koja je ostala uspravna,pa je sva pokosena.Sreca je da nije bilo mnogo kise da pocne da se kvari ili klija.
Misli da vise azota neznaci da ce uvek da polegne,a i ako nema azota da nece
Mada postoje i sretstva za kontrolu rasta :osmeh:

највероватније ћу ићи са 350кг/ха САН када се буде просушило за неки дан, чини ми се да ако будем бацао уреу да ће промашити бокорење кад почне да делује ил можда грешим :sta:

Nazad
Vrh