Prihranjivanje pšenice

Juce po podne kod nas mnogi su prehranjivali-zemlja prosusila,sto traktorima sto rucno.Isao da pomognem drugaru rucno...nije se nesto ni lepila zemlja na cizme.
Lepo je videti da ima nekoga u ataru.Prehranjivanje su ljudi vrsili iskljucivo UREJOM.

Zar nije malo kasno za ureju?
Kod nas već dve nedelje se ne baca ureja nego SAN ili AN.

Ili može da pospeši pojavu bolesti. Mi smo jutros prihranili sa AN-om, tamo oko 20. marta planiram drugu prihranu sa ureom (oko 60 kg/kj)

Sutra ili prekoutra ako ide sve po planu 150 kg/kj SAN-a, e onda za drugu prihranu cemo da vidimo kada cemo.

Ja cu za 4-5 dana da prehranim prvi put psenicu sa 150kg SAN , mislim da nije kasno ? Pa za jedno 20 dana opet sa 150kg SANA.

Danas prihranio psenicu sa 150kg/kj SAN-a a za dvadesetak dana sa 100kg/kj KAN-a
244p6zd.jpg

I posle desetak godina vidim ovo,valjda ce lovci da ih ostave na miru
22xl04.jpg

Nov sam na forumu. Da bolje objasnim.Na dva hektara u jesen pre setve baceno 1000 kg tri petnaestke a rezultat analize zemljista mi stize desetog marta pa zato pitam.

данас прихрањена пшеница, бачено 850 кг САН на парцели од 4 ха, почетком априла ће мо са КАНом да одрадимо другу прихрану

meni je NS 40s prošle godine legla samo tako i to baš zbog jakog đubrenja.Ostalo mi SAN-a i ja ajde reko neplanski da prihranim tu parcelu od 6ha.Posle sam se ipak malo kajao ali sa prinosom bio prezadovoljan.
Nije to od puno prihrane mego od malo osnovnog
Nevidim smisao zašto se žuri toliko sa drugom prihranom posle prve,čitam vas danas SAN-Kan,za 20dana ponovo,a šta će krckati dok naliva zastavičar i vlat? Austrijski stručnjaci preporučuju čak u cvetanju 50 kg/ha ANa

Nazad
Vrh