Prihranjivanje pšenice

Prijatelju AgroDan trenutno za moj dzep ima puno stvari " ako das 10 din dobices 20 ", u neko naredno vreme ce se verovatno raditi N-min do tad nix .

Kod nas snega ima mestimicno zavisi od nagiba parcele i kako je vetar nanosio sneg . Tamo gde je malo propadao snega ima jako malo .

Jutros sam isao prihranjivati psenicu lepo je smrzlo nije bilo propadanja ali na nekima mestim sneg se skroz istopio.
dsc03747t.jpg
[/URL] Uploaded with
http://imageshack.us/
dsc03748m.jpg
[/URL] http://imageshack.us/

dsc03749z.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

Bolje da uradite obrnuto jer to nije njen vek trajanja 20dana,nego je toliko vremena od prilike potrebno da biljka pocne usvajati.A kad je sta bolje to mozemo samo da nagadjamo bez analize koliko je psenica "gladna".

Pre tanjiranja smo djubrili sa 151515,ali ja bih bacao ureu i kan samo me zanima kad bi bilo najbolje?citao sam na forumu da se prvo baca jedno djubrivo pa nakon mesec dana i drugo djubrivo

Daj boze da stegne,nesto slabo za sad,mozda je napolju jaci mraz nego u selu.U svakom slucaju u 5 krecemo pa ako moze moze ako ne kuci.

Jutros prihranjivali pšenicu kod ujaka . U ataru oko autoputa uopšte nema snega , zemlja lepo stegnuta ne poznaju se tragovi. Prihranjeno sa An-om. Kod mene ima dosta snega , neki su krenuli ali su brzo odustali jer su upadali tockovi. Ja cu jos cekati dok se sneg spusti do 5 cm.

Jutros prihranjivali pšenicu kod ujaka . U ataru oko autoputa uopšte nema snega , zemlja lepo stegnuta ne poznaju se tragovi. Prihranjeno sa An-om. Kod mene ima dosta snega , neki su krenuli ali su brzo odustali jer su upadali tockovi. Ja cu jos cekati dok se sneg spusti do 5 cm.
Zanimljivo, 30 km severnije snega ima samo malo po razorima i na severnim padinama. Bacili smo oko 90kg uree po kj, tragovi se ne vide osim na jednom mestu u dolji gde je u razoru stajala voda. Upao sam bar 20 cm u blato, da nisam imao zalet možda bih i ostao tamo. Danas poslepodne će da padne malo kiše ili snega pa izgleda da smo sa ovim poslom imali sreće.

Izgleda da ne misle baš svi kao ja jer sa najviše grede odakle vidim i mađarsku, udaljenu 4-5km nisam video nikog na njivi.

i ja sam jutros prihranio sa 90kg uree i 110kg an-a po kj tako da ce an reagovati za par dana a urea krajem marta tako da sam ja za ovu godine zavrsio sa psenicom naravno jos par prskanja

Biće ovo dobro , najavljuju za par dana konstantno temperaturu višu od 5 stepeni, sneg se otopio nije se ugazila pšenica .

Juče zaranili i prehranili pšenicu sa 100kg/kj.
Odlično je išlo, jako malo upadanja.
Evo malo slika.

Nazad
Vrh