Prihranjivanje pšenice

No osnovu analize ja moram da izbegavam KAN zbog velike količine CaCO3 u zemlji. Uglavnom svuda preko 14. To mi samo kazuje kakvog kvaliteta je NPK đubrivo koje godinama zaoravam.

prosle godine prihrana 2*,prinos bio veci 500-700kg/kj,ista sorta isti predusev i njive na istom kraju atara.

Dali je sad pravo vreme da se bacim ureu,ili dali mi savetujete da razbacam kan?pa nakon mesec dana da ponovim isto?hvala unapred

Kod nas ko je jos mozda jutros stigao da prihrani uradio je to bezbedno , mada vec juce se u gazenim tragovima nazirala ponegde zemlja.

Kod mene na dobrom zemljištu se ne vidi zemlja prilikom prolaska traktora,a na lošijem zemljištu traktori tonu.U tim tragovima nema Božije liske da je ostala ukorenjena.Šteta je veoma velika ,a jedino dobro su stalni tragovi za na dalje.

Kada je najoptimalnije vreme za bacanje uree?dali je to 20-28 februara,i dali valja da se nakon mesec dana od bacanja uree baci kan ili an?hvala unapred

Za nas u Subotici sutra i prekosutra je sad ili ko zna kad. Ujutro dobar minus a u sredu nešto kiše i/ili snega. Urea ili AN, pitanje je sad? Ima li ko kakvu pametnu analizu?

Kada je najoptimalnije vreme za bacanje uree?dali je to 20-28 februara,i dali valja da se nakon mesec dana od bacanja uree baci kan ili an?hvala unapred
Nemate potrebe tako brzo,jer "delovanje" ureje pocinje 20-ak dana od razbacivanja po njivi,a AN-a i KAN-a nekih 5-7 dana.
@Machak ureja i an su manje vise ista djubriva tj azotna,najveca je razlika u brzini delovanja.

Jutros se lepo radilo.Zemlja počela da se "pojavljuje" u oazama.Odrađeno 28 kj,sutra ako bude mraza ,gotovo.
80bde0176870951.jpg
[/URL] [/IMG]

Jutros sam i ja odradio prihranu urejom . Islo je super sem sto je na jednoj parceli mestimiscno tonuo traktor jer nije jako duboko smrzlo .

Poštovani,
Na stranicama ovog foruma u odeljku Poljoprivreda/ AgroDan/ možete pogledati današnju emisiju u kojoj smo prikazali koliko se može uštedeti novca ukoliko se pre đubrenja urade analize zemljišta.

Nazad
Vrh