Prihranjivanje pšenice

Danas bačeno na 25kj ritske pšenice gde je CaCO3 >10 i ph >7.5, 190kg/ha UREA,išlo k'o Bog,ima još preko 10cm snega,tragovi ostaju beli,okretao na putu,u njivi malo izbaci zemlje pri okretanju
Na te njive će ići još AN,posle analize

o takvom pH mogu samo sanjati, kod mene je na 90% zemlje pH KCl ispod 5, UREA-u izbjegavam
prvu prihranu planiram početkom 3 mj ( ovisi o vremenskim uvjetima, tj. dok vegetacija ne krene ) KAN-om 200kg/ha

o takvom pH mogu samo sanjati, kod mene je na 90% zemlje pH KCl ispod 5, UREA-u izbjegavam
prvu prihranu planiram početkom 3 mj ( ovisi o vremenskim uvjetima, tj. dok vegetacija ne krene ) KAN-om 200kg/ha

Ostatak njiva (gornje zemlje) je i kod mene ista situacija,zato sam naglasio na šta sam bacao,i kod mene ostalo ph <5 pa ide KAN 200+100kg/kj

Nikad prvu prihranu ni nebacam po stalnim tragovima,zašto bi,kad su stalni tragovi na 15m,a rasipač baca do 28m,i da nije snega bilo bi glupo

Upravo se vratio, nije išlo tako loše, štaviše išlo je odlično :osmeh:
230220121296.jpg

230220121297.jpg

Izgleda da sam bio najluđi, prvi sam ulazio u lenje na ovom delu atara, ali posao uspešno obavljen ::super::.

:haha: Nema šanse da promašim ovu parcelu, ima bandera i ivica kanala, a na drugoj sam imao drukčije orjentire.
Prvo sam korakom odmerio i obeležio pravac na jednom kraju (do safaltnog puta), a zatim obišao okolo na drugi kraj, i tu obeležio prohode, a onda udri :osmeh:. Vidi se kakav pravac je udaren. Bez obeležavanja (kesama na svakom kraju) nema šanse, verovatno bi prihranio komšijino oranje :haha:.

a
Isao danas preko Alibunara za Karlovac i vracao se preko Ilandze nijedan traktor nisam sreo :sta:
Ja kad sam dovozio malog iz vrtića(oko 14 h) sreo ove Megešove da bacaju i braću Gonge iz Alibunara sa kojim sam i pričao na putu i koji mi je potvrdio da je dosta Alibunarčana izašlo. Naš nijedan nije bio napolju samo Lovci u prihranu:osmeh:

Kod mene danas nikog jer se vec pojavljuje zemlja iz snega.Od sutra niko nece sigurno moci vise uci u njivu barem nekoliko dana.Ako prenovi sneg i kisa onda jos vise.Sta ste "bacili" to vam je.Sad nastupa Kan ili AN.

Mi ne odustajemo od uree,do polovine marta.I to sve odjednom oko 100- 120 kg /kj.

[video=facebook;10150574046778227]https://www.facebook.com/video/video.php?v=10150574046778227&saved[/video]
Islo jako fino danas, sa obzirom da nisam stigao pre 14.00 da izadjem u atar. Ako bude mraza dan dva nema problema bice prva prihrana obavljena,jer snega ima sasvim dovoljno da se ne tone, a na uvratinama se cak ni zemlja nevidi pri okretanju

Ja ću prvo da bacam SAN, pa ću posle 10 dana ići s Uree-om, i to kad budem video njivu...

Danas nastavili sa prihranom i išlo je super sutra još tri ture i kraj.Danas u našem ataru nisam više bio sam krenuli i ostali ljudi i primeti sam ko radi sa malim traktorm više upada i poznaje se pomalo crnilo u tragovima ali ništa opasno.

25qgdtu.jpg

347g10g.jpg

ako sam dobro pročitao u zadnje dve stranice,svi bacaju Ureju po snegu,mene iskreno interesuje Kan (pošto njega treba da razbacim) jel njega netreba bacati sad tj. jel treba sačekati da se sneg skroz otopi pa kada naravno vreme omogući naredni ulazak

Nazad
Vrh