Prihranjivanje pšenice

Danas sam video na dosta njiva na ulazu u Zr iz pravca Lazareva da je skoro bacano đubrivo.U tragovima se ne vidi zemlja ali na okretanjima ima problema.Kad sam se vraćao u mom ataru sam video da je neko danas bacao đubrivo.U tragovima je dosta pšenice iščupano ,a na okretanjima je napravljen haos.

Da i ovde je jedan čova probo da izvlači osoku na ječam al kaže da točkovi mnogo kidaju , neznam čini mi se da kod njega traktor nije duplak . Dali sa prednjom vučom manje kida u ovakvim uslovima?

Danas sam video jednog drugara da baca veštak na pšenicu.4755 vuče Zmajevku sa đubrivom a Torpedo 90 nosi rasipač.Gde njih dvojica prođu mislim da trava više ne raste.

I ja danas radio i ide odlično,čak sam tamo gde su srne razgrnule sneg uterao i samo za debljinu ripni je upadao traktor.

Evo i jedan snimak

Malo je lošiji snimak jer sam imao tragova po širini njive od naftaša pa sam morao biti u oprezi.

---------- Poruka napisana u 20:59 ---------- Prethodna poruka je at 20:53 ----------

dws8wm.jpg

Evo i jedne slike,sutra nastavljamo samo magla da se digne.

Bogami pridruzujem se komsiji Zrenjanincu danas je odlicno krenulo do pre magle, izasli smo da se ustelujemo sa novim rasipacem. Sutra kada se digne magla samo gas :ppozdrav:

E sad ste me naložili , i mislio sam da bi u ovim uslovima bolje bilo raditi sa većim traktorima duplacima nego sa malim koji bi više klizali, a zemlja je tvrda jelda? Da ne čekam neki Yara Kan išo bi sutra.

@tesla

Danas mi je ćale pričao nešto malo o tom zaglavljivanju, to su se moji jedni drugari (inače oni su iz Inđije, a rade zemlju u Krčedinskom ataru), su se zaglavili valjda u njivi, pa je bilo čupanja... Detalje tačno neznam, ali znam da su išli da bacaju Uree-u...

Pa Premil reče da je imao posla i Linder sa kašikom, tako da sigurno nije bilo nimalo naivno...

Ja sam posle ovog što sam danas video definitivno odustao od bacanja dok se ne otopi i bude nekih jutarnjih mrazeva.Ili bar da se malo stanji sneg pa da stegne mraz.Ureju ostavljam za kukuruz ,a u petak-subotu ću dovesti AN i sa njim ići čim bude moglo.Posle krajem marta još jednom sa onim famoznim Kan-om od države ako stigne.

I ja se razmišljam dali da krenem u četvrtak ujutru. Treba sad dobro proceniti, dali se može ući, i gde, još fali da se sjeb... u sred njive, pa da bude belaja :sjasi:.

---------- Poruka napisana u 00:25 ---------- Prethodna poruka je at 00:19 ----------

Ja mislim da bi ovaj sa ovim uzanim točkovima po ovim tranutnim uslovima kod nas tako zaplivao, da bi ostao do polovine marta minimum :haha:, potonuo bi k`o sekira :haha:.
Trenutno je prednost što širi točkovi.

Bacio sam u jesen N-P-K 15 15 15 150 kg/kj sad sam nabavio AN da bacim u kolicini 200 kg/kj sta raditi,dal da AN bacam oko polovine marta 100 kg i pocetkom aprila ostalih 100 kg ili da sve odjednom bacim

Pitam jer sam citao temu od pocetka i malo sam zbunjen citajuci tekstove sve dublje:osmeh:

Nazad
Vrh