Prihranjivanje pšenice

jel neko bacao po snegu danas ili juce vestak ja mislim da ce kod nas moci tamo utorak sreda ja isto planiram milsim da bacim 100kg uree i an 80-90kg ana i to u istom danu prvo ureu pa an tako radim vec par godina jer an reaguje odma a urea za tri nedelje tako da kasnije nemoram jel sam se par puta opekao sa tom drugom prihranom ili bude bez kise pa bude suvo pa nikako da se razlozi ili pada kisa pa nikako da bacim ovako bacim sve i zavrsim

Ja se pripremam da krenem u utorak,jedino ako nebude padala kiša.Čekam samo šleper u ponedeljak da stigne sa ureom i da to pretovarimo na prikolicu i može da počne rabota.

Po snegu,bacaju savo ovi(savetodavci) hehe...ja bacam prihranu tek sredinom marta,. . .sad nije preporucljivo bacati,jer veci deo azota se gubi na minusu. . .

Trenutno se nevide ni putevi ni njive, moraće da se sačeka još koji dan da malo otopli.

Pa ja se bojim da kad se još malo otopi sneg da će biti mekano za bacanje.Jutarnji mrazevi koji se najavljuju će biti slabi da stegnu zemlju ispod 10cm snega.

@mims
Upravo tako,ima ga jos prilicno a mokar jedva se traktor probija,tesko da bi prikolicu vukao,jedino da se ode dan ranije sa traktorom i progazi put.

Po meni treba sacekati ne sto se tice djubriva nego snega i postoji mogucnost smetova zaglavljivanja,pogotovo ko to radi sa tezim raktorom,ajd bacajte pa stavite slike da vidimo kako ste prosli :osmeh:

Po snegu,bacaju savo ovi(savetodavci) hehe...ja bacam prihranu tek sredinom marta,. . .sad nije preporucljivo bacati,jer veci deo azota se gubi na minusu. . .
Upravo se na minusu ne gubi. Jedino može biti problem kod naglije topljenja i ležanja vode da se spira u niže tačke iako je njiva prilično ravna , ili previše lakih zemljišta da ode preduboko , al kako je zemlja još uvjek smrzla i suva a snijeg se upolovio možda bi i moglo .
I ovo što grunt kaže samo da nebude problema sa traktorima . Možda ću i ja za dan dva pa šta bude , bolje sad dok je tvrdo nego kasnije...

U mene je sva psenica po soji i bila je jako dobra i zelena pa neznam dali i ja da žurim ili da čekam pa sve od jednom..

Danas čuo da je u Krčedinu juče bilo i izvlačenja iz pšenice (blata), možda bi mogao član Shale da nam da više detalja.

---------- Poruka napisana u 17:16 ---------- Prethodna poruka je at 14:41 ----------

Na izlazu iz Inđije prema NS, Agrounijina pšenica sa leve strane već prihranjena. Vide se sveži tragovi, malo su samo propadali prilikom okretanja, inače ne izgleda loše. Dali je neko od forumaša bio da proba danas? Ja planiram za sredu ako bude nekog mraza.

Ja sam se danas oko 13h vracao iz Novog Sada i na putu prema ZR sam video na 2 mesta tragove u njivi od prihrane. Na jednom mestu se ne crni uopste a na drugom gde je isao traktor sa vidno uzim tockovima se poznaje i zemlja od propadanja ali se ne vidi da je bilo zaglavnjivanja.

Nazad
Vrh