Prihranjivanje pšenice

Mene interesuje neki manji rasipač 300-400 kg ima neki slovenački dosta para(oko 600e) a malo više muzike nego neki iz Pazove za 300e

Mene interesuje neki manji rasipač 300-400 kg ima neki slovenački dosta para(oko 600e) a malo više muzike nego neki iz Pazove za 300e

Samo sa lulom uzmi moj je bio u kvaru i pozajmim od druga neki sa duplim diskovima dok se namestim i udaljavam od prikolice iscuri mi pola dzaka baca kako hoce nemogu nikako da ga nastelujem ili baci previse ili premalo dok kod ovog sa lulom nista necuri precizan je a malo dete ga moze nastelovati koliko kilograma hoce da se baci.Mi smo kupili vicon polovan za 600 evra pre 6 godina koliko smo usluzno sa njim radili odavno se isplatio i prosle nedelje sam mu izmenjao sve lezajeve i novu lulu nabacio investicija 150 evra bicu miran dosta vremena necuje se sad u radu samo suska

Pre smo imali Zalec sa dva diska a sad Vikon sa lulom!
Vikon je neprevazidjen.Skoro sam menjao 2 lezaja napred i sad samo suska.
Jos da ga prefarbam i bicu duugo miran.Ima sa lulom i manjeg kapaciteta.

clan (daniel c) već počeo sa prihranom pšenice, i to sa dobrom količinom,
fotka je od lane, šta reći (nikad ovako)

1zdvsj.jpg

malo da osvezim temu

O tome je pisano svake godine u ovo vreme pa do aprila.Idi malo unazad i sve ćeš lepo naći.

Ima još uvek prezentacija primena UREE koju sam zakačio. U ovoj godini sam primenuo UREU na pšenici 01.03.(kasno za neke članove i svega 100 kg/ha, rekla analiza zemljišta) i nisam je imao u biljkama ni 27.03. Lepo sam izmerio hlorofilmetrom, i dokazao ono u šta sam sumnjao poslednjih nekoliko godina. Ne ići sa UREOM tokom zime i po snegu! Ranije sam mislio da je OK i preporučivao ali sam poslednjih 3-4 godine imao nedostatak azota, biljke ne mrdaju a primenjeno đubrivo, uslovi odlični.
Opredeliti se za azotna mineralna đubriva koja imaju brži oblik dostupnog azota i ići u vreme kada kreće vegetacija ( temperature ustaljene na 5 step. C) tj. početak marta i to sa AN, KAN, SAN, Amidas i sl. šta već bude u ponudi. Rastapanje UREE ne dolazi u obzir u ovoj fazi razvića, bokorenje.
Gariša.

kod nas preko dana zadnjih 5 dana temperature oko 8-10 stupnjeva.
snjeg se otopio skroz,kisa danas padala i sutra ce kazu.

psenica fino izgleda.
al neznam dal da joj sad bacim 7-20-30 sa vise fosfora i kalija zbog korijena ili da pricekam do proljeca pa cu u drugoj prihrani ici kanom 27% dusika

Nisam ga ni pitao dal je bio kolima ili traktorom, bio sam zauzet cuvanjem dece:osmeh:. Nikla psenica sejana u novembru lepo se vide redovi

Mozda donese taj 1 kg, ali verovatno nesto i ispere. Tako da nista bez N min metode, pa da vidimo koliko toga ima pristupacnog.

Nazad
Vrh