Srdjan Žorž
Član
Sa kan-om 13okg po hektaru.A rvi put sa 200kg ureje isto po hektaru.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Svaka čast gospodine Topaloviću vidim da dobro poznajete ovu tematiku pa imam pitanje dali ste uz Ureu koristili možda vodotopiva đubriva i u kojoj koncentraciji pošto nije uvek azot u pitanju da bi biljka stala na noge već i ostali elementi po meni ovo sam primetio na običnim ratarskim multurama a sada sam počeo malo više sejati praziluk,salatu,crni luk-barut,paradajz i to naravno sve je semenska proizvodnja a do sada sam koristio Kristalon, Novalon i pokazalo se dobro ali ne u ovim kulturama, koliko puta tretirate prihranu preko lista. Možda ovo nije za ovu temu pa ako je potrebno odgovorite u odgovarajućoj ili javite na pp.KULTURA KONCENTRACIJA
Žitarice do 30 %
Livade do 30 %
Kukuruz 0,6 - 6,4 %
Uljana repica do 30 %
Šećerna repa do 4,5 %
Krumpir do 5,0 %
Vočnjaci 0,5 - 2,0 %
Maslina 3 - 5 %
Vinova loza 0,7 - 1,0 %
Lubenica do 0,5 %
Mahune 0,3 - 0,6 %
Krastavci 0,5 - 1,0 %
Rajčica 0,4 - 0,7 %
Paprika 0,5 - 0,7 %
Celer 0,8 - 2,4 %
Mrkva / peršin 1,2 - 3,0 %
Kupus 0,8 - 1,6 %
Salata 0,6 - 1,0 %
Luk 1,6 - 2,5 %
Cikla 1,5 - 2,0 %
Radi se o rastopini ureje.
Zna @Kish Robert kako vetrovi duvaju u juznom Banatu, davao je strazu u Beloj Crkvi na strazarskom mestu br7 tzv "vetrovi me lome"Kish verovatno si cuo kakvi vetrovi duvaju ovde u Juznom Banatu,e pa zato su krajevi listova iskrzani i promenili boju.I kad vetar nigde ne duva kod nas ipak duva,a sto se tice psenice oporavice se nije nam to prvi put.