Prihranjivanje pšenice

Super.Taman planirao ovih dana da pitam ko to radi.Daj malo kako sta i da li si razredjivao i koliko je star stajnjak(osoka),daj malo detalj i oko cisterne.

nisam razređivao nemam veliku septičku pa moram često da izvlačim (kad god se može u njivu ja to iskoristim a sad je smrzla zemlja pa ide super)i ovo kod mene je baš tekući stajnjak ne osoka ,mi osoku zovemo samo mokraću a kod mene sve ide u septičku i balega i mokraća.
wirbyc.jpg
View My Video ovo su snimke od prije princip je isti samo lepezu podesim za široko i jako fino bacanje

Kravlja osoka , tako mi kažemo? Jel dodatno razvodnjena ili šta?

Moram ispraviti jer ste me preduhitrili.

2. Pa zar neće pšenica da izgori?

neće ,cisterna od 3500l razbaci se na dužinu od 350 metara i 12 m širine tako da skoro jedva se vidi kad razbaciš inapisao sam već da nije razvodnjena

Ja sam jedne godine zalio soju koja je imala 2-3 troliska i rodilo preko 4tona po hektaru.Nikad vise nisam imao taj prinos sa vestako.Sada mije jama puna svinjske osoke(izmet+mokraca+kisnica preko stajnjaka mi se cedi u istu jamu.Ima nekih 100000lit.pa sam mislio u zito kad je jako mrzlo da polijem,samo neznam da li ima efekat na jakom mrazu da li neizmrzne dzaba.hajde skolarci neka daju iskustva sa farmi ili predavanja.

Što se tiče Azota (bar u vj djubrivu) , a on je i najzastupljeniji u osoki, ne smetaju mu niske , nego naprotiv visoke temp.

Pankin ,jel to radiš samo jednom ili ponovo i kolko onda ideš još vještačkog za prihranu?

jednom idem zato što nemam dovoljno da bih išao dva puta i sad još malo ću da bacim oko 70-80 kg uree i onda još 100kg kana u martu i ako iole bude kiše prinos najmanje 7,5 tona sa tim da nije u jesen ništa bacano i posijano na kukuruz oko 10.10 sklop odličan i jako lijepo bokori

Posto su temperature zadnjih dana preko dana oko 6-7 celzijeva,a tako ce biiti i sljedecih 5 dana.
Mene zanima dali bi bilo dobro ici ovih dana u prihranu sa malom kolicinom KAN-a odnosno dusicnim gnojivom 27% na 100kg.

Znaci ovih dana bi bacio malo KAN-a i onda u proljece tj. u trecem mjesecu ppred kraj.
ukupno sa 350kg bi iso u prihranu na ha.
prvo 175kg,pa onda u proljece jos 175kg.

sto kazete jel to dobro ili ako nije,kako onda?

Odlično,KAN brzo deluje,a zbog ovog ludog vremena pšenica ponegde već krizira za azotom,datumski je za KAN rano,a gledano pšenicu nije

Da li je neko radio probne uzorke N-min .Obično Institut u saradnji sa Poljoprivrednim stanicama u ovo vreme izađe sa probnim rezultatima na više lokaliteta i za različite preduseve. Gariša možda ima neka saznanja.

Ja stvarno ne razumem čemu tolika žurba,pa šta ćeš ako tek sada počne prava zima sa velikim minusima?

Zima ne škodi al škodi mnogo padavina inače , pa da speru previše duboko prije nego što krene vegetacija , ako krene rano onda će biti dobro.

Ova godina je specifična za pšenicu.Nije mirovala u vegetaciji ni jedan dan ,a kamoli potrebnih mesec i više.Čim nije mirovala morala je trošiti hraniva.Stoga se slažem sa Minđušarevim zaključkom da se ne treba držati datuma nego gledati stanje useva i po mogućstvu odraditi N-min.

Ova godina je specifična za pšenicu.Nije mirovala u vegetaciji ni jedan dan ,a kamoli potrebnih mesec i više.Čim nije mirovala morala je trošiti hraniva.Stoga se slažem sa Minđušarevim zaključkom da se ne treba držati datuma nego gledati stanje useva i po mogućstvu odraditi N-min.

::super::

Bas tako,ova moja je kao da je sijana u trecem mjesecu :D
sva izasla van,odlicna boja,svuda ista visina.

I ovo drugo podebljano je jako vazno,a ljudi to ne gledaju. zato sam ja njoj bacio kan jucer pa sad kako joj bude do druge prihrane u 3 mjesecu

Nazad
Vrh