Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
100 kg po k.jBaća koliko kg/k.j?
Zanimljivo,nisam znao da psenica vec do marta potrosi sav azot iz prve prhrane.Svasta se da nauciti na forumu,veoma korisne
Malo ti je ova cifra u procentima nejasna, u analizi treba da piše koliko ima ukupno kg po ha (po slojevima) lakopristupačnog azota i onda dodaješ ostatak da li u jednom ili u dva puta.Da li neko može da mi da odgovor na sledeće pitanje? Ako je na analizi dat podatak da ukupnog azota ima 0,223 u %(m/m) koliko je to kg/ha? Da bih znao koliko da se baci ukupnog azota kroz prihranu ako je potrebno 80-160 N kg/ha?
Nemam... Jedino ovako laički što vidim jeste da je preporuka sa 200+ kg N po hektru tamo gdje ima više dušika u tluŠ1me da li imas obrazlozenje zbog cega su na analizama 1 i 2 ukupne kolicine (kad se sabere koliko ga ima i koliko ga dodati ukupno) stoji da je oko 180 kg N po ha, a na ostalima je 200 i preko.
Ja sam jedne godine zakasnio za prvu prihranu gde je planirano 100kg uree po jutru,pa sam bacio 180kg 5.marta od jednom i odmah je palo 30mm kise i bila psenica kao grom.Koji je neki zadnji rok za ureu u psenici