aca74
Član
A vidiš kod nas fiat uno oseti kada ide kroz psenicu. Ja isao u prehranu mišova, pa sam išao i kolima kroz njivu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Sta i koliko si dao u 1 prehraniJuce 2 prihrana sa oko 200kg ana.
Послато са SM-N970F помоћу Тапатока
Kod nas su u martu 2018.ovi iz agrozavoda radili analize zemljista i posavetovali ljude da uopste ne treba da bacaju djubrivo na psenicu. Niko ih nije poslusao 100%,neki su prepolovili planirane kolicine,a neki su bacali po svome,uglavnom 200kg An-a pa jutru. Razlika u prinosu je bila negde i preko 1000kg po jutru.Počinjem polako da razmišljam o prihrani.
Do sada sam bez analize napamet išao 100 kg uree +100-120 kg An po kj.
Po cenovniku ove g to izađe cc 180-200 eura.
Šta raditi da se izvuče najbolja dobit???
Definitvo bacanje napamet neće se raditi ove g.
Sale je stavljao nekad analize gde po preporuci nije trebalo azota ali ako se ne varam on je išao neke minimalne količine.
Čemu se nadati ako se ide bez đubriva,pola doze ili po starom?
Granica je na 4,5:1Ista stvar je i kod nas,dešava se da ne dohvati rasipač i tu pšenice nema.
Pitanje gde je granica rentabilnosti?
Ovo "ali no" je jako bitno. I prošle jeseni i zime je išlo vreme na ruku kasnijoj setvi. Mi sejali u drugoj polovini novembra, bilo toplo i suvo. Krenula jako lepo. Posle došao onaj mraz, ove ranije sejane oprljio lepo ko totalom da su prskane, a ove kasnije je mraz fino proredio, izmrzle cele biljke. Posle u junu ove ranije sejane završile nalivanje i prešle u sazrevanje, a ove kasnije bile u nalivanju i suša ih dokačila dobro. Krajnji rezultat, ove ranije sejane od 5t po jutru pa na više, a ove kasnije oko 4t. Tako da ništa se ne zna dok sudija ne odsvira kraj... Ali no....Ide vreme u prilog kasnoj setvi ali no.