Prihranjivanje pšenice

Najjednostavnije rečeno, An koristiš na baznim zemljištima pošto podiže kiselost a Kan na kiselim pošto smanjuje kiselost. Nadam se da razumeš.
Ni jedno azotno djubrivo ne smanjuje kiselost, ali Kan najmanje zakiseljava.

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

Kod mene u trgovinama ne drže AN. Volim se informirati i evo pitanja. Koje su prednosti i nedostaci u odnosu na KAN, odnosno za što je koji primjeren?
AN ima 34% azota, KAN ima 27% azota. AN je prilicno explozivan, tako da je potrebno sa njime oprezno rukovanje, svi znamo sta se dogodilo u Bejrutu.Takodje, AN je i malo laksi za proizvodnju(ne treba mu dodavati krecnjak), to bi bilo ukratko to.

Ni jedno azotno djubrivo ne smanjuje kiselost, ali Kan najmanje zakiseljava.

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока
Neće biti, da bi se uradila kalcifikacija potrebna je što veća količina CaCO3 kojeg npr u živom kreču ima oko 90 % a u KAN-u oko 40 % i on bi trebalo da povećava PH vrednost tj vrši kalcifikaciju...

Ja juce zavrsio i drugu prihranu.Najavili su kisu a posle toga opet suvo.Nama vec godinama unazad prolece susno.
Prvi put isao krajem januara 120-130ureje/kj , sad 120 AN/kj pa sta bude.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

И ми данас прву прихрану АН-ом,а можда буде и једина 150кг/кј. Од даљег развоја ситуације можда још једно 100кг/кј добије оног ђавола Амосулфана.

Poslednja izmena:
Danas obavljena prva prihrana.Bačen AN 100 kg/k.j, Azomures, džakovi od 50 kg, muda mi otpala od rekreacije.Nadam se da će biti najavljene kiše za vikend.Druga prihrana se planira za april, takođe AN.

Da, nema nigde ni besnog kera u ataru.Oranja uglavnom zatvorena, pšenice prihranjene, povaljane mada ne tone ni traktor a kamo li noge pa mi nije jasno zašto su ljudi valjali.

Nazad
Vrh