milovan vrsac
Član
Bacao sam Map 120kg/kj,ove godine nisam ga na vreme nabavio pa je otisla cena u nedogled. Bacio sam NP 5:30 130kg/kj
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
U ovoj varijanti je za ureu kasno za drugo razbacivanje.Neki idu u prvoj prihrani KAN ili AN, a u drugoj prihrani ureom jer postupno djeluje pa pomogne i za više proteina. Jedan prolaz manje, a sličan efekt.
Ako sam ja dobro razumio najbolji prinos si imao kad si ureom prihranjivao krajem 3. mjeseca. Kod nas struka preporučuje prvu prihranu kanom (ili anom) kad krene vegetacija i to zato jer kan (an) brzo djeluje. Obično je to početkom 3. mjeseca, a onda za 20-ak dana urea, jer kan ne traje dugo. To bi onda bila poboljšana tvoja varijanta, kad si imao najbolji prinos.Najbolje mi se pokazalo kad razbacam URE-u pocetkom marta, dva puta sam cak bacao i krajem marta, jednom oko 150kg/kj i tada sam imao najbolji prinos. Onda sam poceo da eksperimentisem iz godine u godinu, pa bacao jednom u januaru isto toliko, pa u februaru, pa podelio 100kg urea + 100kg ana u aprilu...sto kaze kolega samo sam se smrznuo i napatio po mrazu razlike nikakve nije bilo, cak i losije....tako da se vracam na sam kraj februara ili pocetak marta i urea...mozda malo ranije ako vreme dozvoli. P.S. da vrlo bitno da se rastopi odma uz kisu
Pre priprema
Da da dobro si razumeo, ali kod nas svi bacaju ureau u februaru ili krajem februara. Poenta je da mi se bolje pokazalo jedno bacanje nego 2 ili 3 cepkanja....dok knjige kazu bas drugoAko sam ja dobro razumio najbolji prinos si imao kad si ureom prihranjivao krajem 3. mjeseca. Kod nas struka preporučuje prvu prihranu kanom (ili anom) kad krene vegetacija i to zato jer kan (an) brzo djeluje. Obično je to početkom 3. mjeseca, a onda za 20-ak dana urea, jer kan ne traje dugo. To bi onda bila poboljšana tvoja varijanta, kad si imao najbolji prinos.
Možda griješim, ali vjerujem struci.