Prihranjivanje pšenice

Bacale se urea do kraja februara pa su prinosi bili vrhunski.Nemoj da se sekiraš.Sad se mnogo filozofira oko prihrane pšenice a rezultati nisu rezultirali adekvatnim povećanjima prinosa.Nego došlo se do velikih mašina koje imaju velike učinke pa se pojavilo mnogo slobodnog vremena za mudrovanje.Pa prilikom te pojave se dešava da :dokon pop i jariće krsti.

Ja treba u cetvrtak da dobijem Ureu i sada koliko stignem cetvrtak i petak da bacim subota kisa tako da i ako ne bacim ne mogu se ubiti kada dozvoli vreme bacicu.

Ja sam jesenas zaorao 175kg/ha MAP-a,sad treba ovih dana da razbacim 150kg/ha AS-a i onda polovinom marta 150-200kg AN ili KAN zavisno sta bude ponudjeno.

Poslednja izmena:
Ja sam zatanjirao 70kg map+50kg urea-e,po kj i zato tek krajem Feb.pocetak Marta icice San 100kg,i sa zastitom ce nesto preko lista ici urea

Pozdrav. da li moze neko da mi kaze gde moze da se nadju ove vrste djubriva 11:52:0 10:30:20 10:20:30. Ovo mi je preporuceno za prihranu psenice kada sam odneo zemljiste na analizu. Sve tri vrste su za razlicite parcele

Mi smo prije par dana prihranili pšenicu evo i dve slike !
jq44lv.jpg

2jabuqb.jpg

@Milos88 ustao sam pre petla..:) inace islo je danas odlicno, prihranjivao sam od 5 pa do pola deset i dosao kuci, smrznulo super, tvrdo kao beton a na njivama ni trunke snega, vec posle deset ne verujem da je moglo da se radi, lepilo je sigurno jer je pocelo da popusta.. Ovaj vetar sada i naredni dani do vikenda pomocice da se radi i bez mraza ko ima nameru sada da prehranjuje..

@Ratarhr cujem da vam je od ove godine zakonom zabranjeno razbacivanje ureje po snegu ?

- - - - - - - - - -

Znam da je optimalna vlaznost 60-65% PVK (Poljskog Vodnog Kapaciteta) to je od prilike kad zemlju dlanovima izvaljate u "glistu" i kad toj glisti spojite glavu i rep ona mora po telu da ispuca,ako ne ispuca onda je previse vlazno zemljiste,a ako se raspadne onda je previse suvo.

Ja sam jesenas zaorao 175kg/ha MAP-a,sad treba ovih dana da razbacim 150kg/ha AS-a i onda polovinom marta -kg AN ili KAN zavisno sta bude ponudjeno.
Pa vi @North ARMY ste pravo čudo ili vunderkind, jedino niste naveli koji AS ćete razbacati ili ćete mešati više hibrida pa šta bog da, dvadesetak kesa po 4000 din. pa gde ti je računica ili ti to razmišljaš o skidanju dva useva u toku godine, ako može malo prosledite nam deo tajne kako to uspevate.

Nazad
Vrh