Svasta,nemoj ici ureom u februaru,bisera svakojakih,idem ureom krajem februara do pocetka marta i imam vece prinose od filozofa sa dve ili tri prihrane,preteraste sa pomodarstvom,cim prvi krene sa cetiri prihrane odmah ce i drugi za njim,svasta
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Na vecoj t od 10 stepeni urea ce vecim delom da odleti u nebo ako ne padne kisa odmah posle prehrane i to solidna kisa. Urea ce sporije da deluje i dok ne predje iz jednog u drugi obik treba da prodje vreme tako da je moguce da biljke malo i gladuju. Urea se preporucuje sad, ali mislim da vremenske prilike to nece dozvoliti. Sto duze cekas opravdanost bacanja uree je sve manja i manja, dok je sa anom, sanom i kanom obrnuto.
Dobio sam preporuku od jednog iskusnog agronoma da u februaru(kad dozvoli vreme) idem sa 150 kg uree i krajem marta 200 kg ana, probacu pa ce mo videti do sada sam uvek
isao sa jednim prohodom u martu anom ili sanom.
Mi ujutru krećemo sa bacanjem ureje.Ima njiva gde je danas prašilo kad se bacalo.Na onim njivama gde se zadržalo malo snega mora da se porani pa po mrazu odradi.Za vikend je u najavi neka kiša tako da ću gledati da odradim prihranu pre nje.