Preporuči film

GOT je prva sezona super, posle je sve gluplje, knjige su odlične, volim epsku fantastiku. WoT serija je retardirana, nenormalno spora, sve sam obrisao i prekinuo sa gledanjem. Veštac sam odgledao prvu sezonu i baš sam se razočarao...

Да л' ми верујеш да нема никакве жеље да гледам филм или серију и да их упоређујем са литерарним предлошком? Некако мени једно искључује друго. Најкасније од "Џеремаје", стрипа из детињства и оне истоимене америчке серије, која је и онако одступала много од стрипа, немам жеље да мешам те ствари - или читам, или гледам.
Gde se seti Dzeremaje , strip moje mladosti ( naravno i Aster Blistok )
Moram jednu slicicu
ffea786b9592b4bb5f7b87adbbc489ac.jpg

Sent from my RMX2155 using Tapatalk

Skoro sam ponovo pročitao par brojeva pomenutih junaka ( pdf format ) tek toliko da evociram uspomene i pokušah sina da zainteresujem ali avaj , odmah se uhvatio mobilnog uz komentar " šta gledaš te sličice čak su ti neke i crno-bele .
Šta bi mi tek rekao da ga pozovem da igramo klikere ( još čuvam moje staklence )

Poslednja izmena:
Шта где се сети "Џеремаје"!?

Па зар до сада ниси укапирао да сам зденац непотребних знања? ;)

Sad mi u magli neka episoda kad je Kurdi odsjeko prst nekom liku sa nekim cudnim oziljkom na licu , tacnije negativac je imao neko tkivo preko usta kao spojeno na strani usta sa donje usnu na gornju da nemoze pricati normalno kao srasla usta djelomicno i u nekoj frci kurdi mu odsjekao prst ? Ili sam to nekad sanjao ?

Zagor, Tex, Mister No, Alan Ford,Ken Parker, Marti Misterija, Dilan Dog, PSD, Džeremaja, Fantom, Modesti Blejz, Princ Valijant,Družina od vješala,Iznogud,Konan, Korto Malteze...Imam 4 TB pdf stripova i oko 1000 papirnih, većinom ZS i LMS.

Mora da si godište izmedju 60-ih i 70-ih ?
"Пуно је куме..." У смислу, повећај дијапазон годишта за деценију.... у смислу 70-80-те... да ме не отераш у бејбибумер генерације. :)

А се неко сећа "Поручника Блуберија" у боји? Просто осетиш жегу, зној и прашину у устима.

А, у красни - по читавом форуму почели да офтопичаримо... Мада, снимили ономад Французи филм по мотивима стрипа, са Венсаном Каселом као Блуберијем...

Ma da . A dali se sjeca neko stripa nekog , tj koktel neki tipa stripoteka isl koji je bio jako cudnog formata . Nesto kao sirine npr 15akcm a visine mozda 30cm ?
Znam da je njemu bio fantom , dali fles gordon i tako jos neki , denis napast.. ? Jako davno kad sam bio bas mali kraj 70ih ili pocetak 80ih

Да, али мени је у то време допало само пар примерака тих "уских", иако је "Политикино" издање и требало би да је било доступно на киосцима у околини, па се сећам сећам само формата, али не и шта су објављивали.

Мени је "Стрипотека" била "главни" стрип магазин (на рачунам "џепне" Златну серију и ЛМС), а добијао сам на поклон и партије "Екс алманаха" и касније "ЈУ стрип магазина" из Горњег Милановца. Мислим да сам се ту "навукао" на Мандрака.

Kad već evociramo uspomene evo jednog sjajnog stripa kod kojeg je svaka epizoda imala poruku

346843317aabd4b7ed4fa91626b30aba.jpg

Sent from my RMX2155 using Tapatalk

Nazad
Vrh