Preporuči film

Preporučujem All The Saints of Newark, film inspirisan serijom Sopranovi. Iz doba kada je Toni Soprano bio dete i tinejdžer.

Da, da željno je iščekujemo mada kažu da radnja druge sezone neće imati nikakve veze sa prvom već će biti skroz druga priča.
Ako nisi gledao pogledaj seriju You.Upravo je završena treća sezona, inteligentni psihopata koji vuče repove iz nesrećnog detinjstva.Juri lepe žene i stupa sa njima u vezu a kada otkriju kakav je u stvari ubija ih nemilosrdno.

Пре десетак дана сам покушао да ухватим суштину тог неког "хајпа", кога сам видео на Нету, у вези филмова "Џон Вик" са Киану Ривсом, па рек'о дај да погледам три досадашња филма са тим Џоном Виком, нашао их "у пакету" сва три и у фајловима од по мање од гига по филму.

"Фабула радње" није ништа спектакуларно за акционе филмове - бивши хитмен мафије, породична трагедија, некаква тајна организација подземља, некакав кодекс и правила, екстравагантни негативци... Ништа посебно и свеже, да будем искрен.

Ал' брате мили, кад Џон Вик почне "killing spree", да не кажем убилачки поход, то је спектакуларна кореографија у трајању од фртаљ сата, чини ми се као да је снимљено у једном кадру. И све то изненада, после пар десетина ликвидираних негативаца "у цугу", постане пародија колико је претерано. Видео сам нешто слично у "Дедпулу", ал' тамо је таква пародија очекивана, заједно са хумором. У "Џон Вику" просто постоји некаква стереотипна радња и онда наједном главни лик "укључи турбо режим" и утепа ги сви! Сулудо!

'Ем ли га, ал' канда су некада акциони филмови били мање екстремни од ових данашњих. Ово данас да допијеш епи-напад од брзине и количине садржаја у једниници времена.

Da i to ozbiljno, smrtno ranjen.Ne smem da pomislim šta bi se tek desilo da nije ozleđen, verovatno bi bio opasan i po same gledaoce. 🤣 U poslednje vreme nema filma niti serije za pogledati a da nema previše scena nasilja, lezibejki i grejeva(pedera) da prostite.

Serija Yellowstone, Kevin Costner. Radnja - nas kolega farmer u Montani i njegovi problemi da sacuva ili prosiri farmu. Prva sezona malo onako ima rupa, ali ostale sezone su odlicne.

U poslednje vreme nema filma niti serije za pogledati a da nema previše scena nasilja, lezibejki i grejeva(pedera) da prostite.
У серијама не мож' да омане! Мислим за "еЛ-Џи-Блу-Тут" моменат. Успели су да то прогурају и у "Стар Трек Дискавери", 'бали матер своју.... 'Оће да ми огаде све што сам вол'о да гледам у животу...

Da i to ozbiljno, smrtno ranjen.Ne smem da pomislim šta bi se tek desilo da nije ozleđen, verovatno bi bio opasan i po same gledaoce. 🤣 U poslednje vreme nema filma niti serije za pogledati a da nema previše scena nasilja, lezibejki i grejeva(pedera) da prostite.
Ja sam Maticu bas skoro razmisljao o tome, zasto se snimaji takve serije i filmovi? Od amerikenjaca nekako ocekivano, ali zasto tolika navala kod nas u nasoj kinematografiji? Pricajuci sa ljudima vidim da vecina nije bas zeljna da gleda i slusa svakakve izopacenosti. Tako da sam doso do zakljucka da je moguci razlog taj jer takvi filmovi i serije dobijaju sredstva, to im je siguran recept. Ja bolje objasnjenje nisam mogo da nadjem🤔

Možda su ti game, psiho i ostali priprema uma za nešto, pa kad se desi da nam to bude normalno.
Preporučujem jedan koji nije ni komedija, ni crnjak, ni SF, ni game ....
Da bi se razumio :
- prvi dan pogledati jednom ujutru, jednom uveče
- nastaviti gledati jednom dnevno

Don’t Look Up (2021)

1883, јелустон али при његовом настанку и породица Датон....одлична серија за сада, три епизоде...

па Џони Вик и није неки озбиљан филм, то је филм сличан филмовима из 80тих, када су хероји јелте млатили све од мила...само што је у њему све дигнуто на други ниво..Ривс је ишао на озбиљну обуку у пуцању код чувеног Тарана...Употреба оружја у њему је права, професионална, нема ту шаржера који имају милион метака, већ тачно онолико колико моежда стане....препуњавање истог је феноменално урађено....за оног ко познаје ту тематику овакав филм је одличан са техничке стране употребе оружја....

Nazad
Vrh