Pozdrav svim članovima i posetiocima foruma,
Kao što red nalaže, moje ime je Zoran, iz Beograda sam i u poljoprivredu se razumem samo površno i teorijski. Vrlo malo sam se praktičo bavio uzgojem voća u povrća. Kako se neko vreme informišem i "učim" o zdravoj hrani, moram priznati da je borovnica, kod mene, zauzela značajno mesto i da pruža mogućnost nekome kao što sam ja, da spoji lepo sa korisnim.
Pročitao sam ceo forum i čini mi se da tu ima ljudi koji su spremni da podele svoje znanje i iskustva sa drugima, jer svi treba da budemo svesni, da sam niko ništa ne može da uradi, ali svako može da doprinese zajedničkim uspesima.
Prilično su me oduševili momci iz Bajine Bašte, mislim da to rede vrlo elegantno i jednostavno. To neznači da i ostalim uzgaivačima ne odajem priznanje za postignute rezultate i ulozeni trud, naročito onima koji su pioniri u ovom poslu.
Posedujem vikendicu u podnožju Kosmaja i imama mogučnost za proširenje. Moram prvo da uradim analize tog zemljišta, od toga mi zavise otali planovi. Sve u svemu, od borovnice ću teško odustati i za početak sam pročitao sve što se može naći na internetu, ali će mi trebati pomoć stručnih i iskusnih.
Za početak imam i pitanje pa bi molio ako može neko da mi odgovori:
Da li za uzgoj boronice može da se koristi piljevina cera koji i nije toliko kiseo kao četinari i bagrema koji se raspada malo duže od piljevine četinara?
Toliko za početak i pozdrav svima.