Predsetvena priprema zemlje

Prešao sam moje još pre nedelju-dve setvospremačem a mesec dana pre toga poravnao drljačom. Da nije malo mnogo da sad pred setvu pređem lakom drljačom u smislu da ću treći put gaziti? Može se sejati i verujem da nije baš neka jaka pokorica se uhvatila jer nije palo ni nešto mnogo kiše.

Koliko ja znam bas je dobro da se pripremi nekih 10-ak dana pred setvu, tako da ako planiras da sejes ovih dana moj ti je savet da ne diras...Uostalom cemu toliko prohoda?

Komso,pa meni rale rece da vi nikada niste bacili vise od 150kg/kj UREA-a,bogami pa ovde ima i preko 250.

@kiraj
Mislio sam da sneg pada kod vas, medjutim to se njiva beli od vestaka :osmeh:
Ako se dobro secam tu njivu si prskao sa Calistom ::namigivanje::

kiraj al se zabelela njiva od snega u vidu azota:bravo: onako si mu ga bas momacki dao, a sad vidim da telefon malo pravi frku sa slikovanjem:osmeh:

Lalo kad cujem ovu muziku neka me nostalgija gadno cepa uzgred,music composition + ruja = excellent works:bravo:

sto bi onako po naski rekli "ma id u 'ocin"

Ala si sipao ,svaka cast, ili ste sliku doterali u fotoshopu..........Duplirali bele povrsine...............:haha:

@kiraj
Mislio sam da sneg pada kod vas, medjutim to se njiva beli od vestaka :osmeh:
Ako se dobro secam tu njivu si prskao sa Calistom ::namigivanje::
2012 je prskana ,prvo sa matonom pa sa Calistom i nekim nikosulfuronom.Prošle godine je posle pšenice rađeno sa totalom i sada je bez korova (momentalno):osmeh:

Ralekiraj je bacao đubrivo,neka napiše koliko je bačeno.Znam da je dogovor:eek:ko 130 za kukuruz a 60 -70 za suncokret.

Nazad
Vrh