Predsetvena priprema zemlje

Ovoj tvojoj biljci su cvetovi bele boje a kod onog mog korova ljubicasti. Ako neko zna ime korova sa moje slike molim za odgovor posto ga imam jako puno na nekoliko velikih parcela i potrebno mi je ime da iz uputstva totalnog herbicida odredim dozu. Dosad se nikad nisam sretao sa njim pa mi je nepoznat.

Ovoj tvojoj biljci su cvetovi bele boje a kod onog mog korova ljubicasti. Ako neko zna ime korova sa moje slike molim za odgovor posto ga imam jako puno na nekoliko velikih parcela i potrebno mi je ime da iz uputstva totalnog herbicida odredim dozu. Dosad se nikad nisam sretao sa njim pa mi je nepoznat.

Čestolsavica persijska - Veronica persica poir- perzsa veronika, hoćeš na još nekom jeziku ?????

Juce sam spremao za setvu, nigde problema dok nisam dosao do ove njive.... :( nikad nije bio problem sa njom oko trave ali na prolece kad sam bacao djubre imao sam sta da vidim...imam pitanje koja je ovo trava i cime da je oprskam zajedno sa zemljisnim hibridom? Ovde je bio kukuruz, sad je posejan suncokret danas....spremacem sam skinuo oko 80% trave, a cime ostatak? Totalom i u kojoj dozi...ne pada mi na pamet nista drugo? da li je ovo ambrozija??

img20140402163537.jpg

img20140402163530.jpg

i ja sam kontao da je ambrozija...drugar isto kaze da mu lici ali nije siguran...3lpo kj ce ici totala, valjda ce je resiti...uzas izgleda :(

Ni ne lici na ambroziju,drugo jos uvek je rano da ambrozija bude tolika.I ovaj korov ide vise u sirinu a ambrozija u visinu.

Nazad
Vrh