Predsetvena priprema zemlje

Da li je neko probao pokoricu da razbije sa setvospremačem koji ima jedan red valjaka (Rau)? Da li je izvodljivo valjak spustiti maksimalno a na toplinku ga produžiti?

Ja sam probao,imam takav spremac,moze,ali i nije bas idealno,ako je tek ispod kore,moze da ga ostete rotori,jer nije njiva idealno ravno,i gde ti rotori malo vise pritiskaju zemlju ,znas kako hoce da bacaju zemlju sami na sebe iza,tad i osteti suncoket ...Mada ako bi bas sporo vozio,tj imas malo suncokreta,sto da ne.A opet probas,ne kosta te nista sem malo vremena i malo goriva.

Ja sam probao,imam takav spremac,moze,ali i nije bas idealno,ako je tek ispod kore,moze da ga ostete rotori,jer nije njiva idealno ravno,i gde ti rotori malo vise pritiskaju zemlju ,znas kako hoce da bacaju zemlju sami na sebe iza,tad i osteti suncoket ...Mada ako bi bas sporo vozio,tj imas malo suncokreta,sto da ne.A opet probas,ne kosta te nista sem malo vremena i malo goriva.
Nije velika površina u pitanju, 2,5 kj. Znači bolje je sporije ići, i da ne stavljam dodatni teret na spremač?

ak su raonici u solidnom stanju sije olt/nodetka bez problema, treba nekad na sijačici neke potrošne dijelove i promijenit :)...prije 8g sam ja rođaku sijao, napravio pepeo i palo preko 100L u pljuskovima i sijao direkt na tu pokoricu...

Nazad
Vrh