Predsetvena priprema zemlje

Tako cu i da uradim... Ako sutra ne bude padavina krecem u akciju...

@Cira 92, istu gresku si napravio kao i ja jer nismo slusali iskusnije , takodje sam uzeo neke njive pod zakup koje nisu radjene vise od 15god. Trebao sam posle oranja da je istanjiram i tako da izmrzne a ne ovako, ja sam je malo izravnao spremacem ali tu mora da radi tanjiraca i opet spremac, videcu kako ce ispasti!

To se trebalo ranije uraditi,ne sad,ima da napravis soder,bice suvo straota,vadi te jedino obilna kisa.

Ja odnedelje idem da bacam vestak i polako u pripremu.

Sta da joj radim neka ispadne kako hoce moram je spremiti... Sejacu kukuruz i povalajcu ga posle setve obavezno...

Sreca pa ni nema vise takvih parcela da se uzmu pod zakup a i da ima ne bi vise uzimao!!!! ::jako_besan::

Picture029-5.jpg

Spremno za setvu soje u malč

Branko,ovo sam spremao,dok smo razgovarali telefonom

Ja sam danas spremio 23 lanca.jutros prva njiva je bila strasno vlazna ali opet lepo je ispalo.najvlaznije je bilo na njivama gde je prosle godine bilo zito,i prilicno sam se iznenadio kada sam presao preko njiva koje sam jednom prosao posle Nove Godine,bile su prilicno suvlje nego ove njive sto nisam spremao.

Zašto ljudi uopšte upotrebljavaju tanjiraču za predsetvenu pripremu?

Pa čak i kod proletnjeg oranja je bolje preći setvospremačom odmah nakon oranja (ili najkasnije sutradan) nego sa tanjiračom.

Nazad
Vrh