Predsetvena priprema zemlje

Mi smo u subotu i nedjelju sijali proljetni ječam i zob, pošto je na velikom traktoru nesta pocelo drobit u zadnjem desnom točku bili smo prisiljeni posijat rasipačem i zazubit, tako da radio sam sa torpedo i drljačom rucne izrade 2 krila masivna je sama po sebi po oranju savršeno radi ima iza jos veliku metalnu gredu koja sve poravna !
U subotu je fino islo al nismo stigli zavrsit pa smo morali i u nedjelju i pocela je kisa ali taman nekako sam uspio završit !
xp1ycx.jpg

2cwx4xd.jpg

Nikola gde si to radio ja kod mene nisam mogao nigde da uradim pre ove kiše predsetveno, nije mi jasno odkuda toliko suvo. Moguti reći da si dosta i tonuo šta bi bilo da nemaš duple točkove.

Radio prema Popincima mekano samo tako vidi se po prednjim tockovima tu je jesenas dva puta predjeno spremacem doduse ovde sam radio za luk ,a za repu se odlicno uradilo to je par dana posle radjeno

sutra krecem sa razbacivanjem ureje za kukuruz i sana na suncokret, ako vreme dozvoli i sve ide po planu prekosutra popodne krece i priprema..

Nema ni ovde šećerne repe.Ranijih godina ležala voda u njivama obavezno u ovo doba godine pa se ništa nikada nije otelo.

Danas isao da spremam usluzno 2 kj.Lepo se uradilo,samo je jako,jako vlazno,lepi za dasku haos,traktor tone do felne.

Danas ceo dan spremao za setvu,morao sam na nekim njivama samo jedanput da predjem jer je bilo idalje vlazno!!!!
I onda sam stigao na parcelu (blizu 2h) koja nije bila orana da ne preteram 15god!!!!!!!!!!!!! Svo to vreme je samo kosena i pasle su je ovce!!! Jesenas sam ja to na vreme izorao (lepo) ali sad kad sam bio da probam da je spremim Spremac tu nemoze apsolutno NISTA da uradi koliko je tvrdo!!!!!!!!!!!!

Zemlja se bila kaisala i nije bilo ni snega ni mrzeva nekih da to sve lepo doteraju da moze spremacem!!!! Neznam sta da radim sa tom parcelom???
Dal da sutra (ako ne padne kisa) predjem vucnom tanjiracom (plasim se da ne napravim gore) ili da sutra predjem obicnom tanjiracom (olt 24) pa posle toga spremacem!!!

Evo ovo mi je prvi put (meni) da moram da tanjiram zimsko oranje!!!!!!!!!! Najvise mrzim to da radim od svega ali sa ovom parcelom nisam pametan stvarno!!!

Sta mi vi preporucujete???? :sta:

Nazad
Vrh