nikola indjija
Član
Tako sam i ja prosao samo sto je meni uzorao komsija 70ari.Dao sam mu 20l nafte i to je to.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Zašto je u zemlji spremanoj noću manje korova nego u onoj spremanoj po danu? Kako kaze momosaric.
-Milan
Jos nismo stigli do svake vrste posebno,to nam tek sledi analiza svake korovske biljke,kao i nacina suzbijanja da li mehanizovano ili hemijski.
Npr. za Sirak nam je rekao da pomaze tanjiranje oranja u prolece,jer on raste iz rizoma.
Pa ljudi o cemu vi pricate, 3 oranja, rastresita zemlja i bakraci. Jeste se nekad oralo 3 puta i spartalo konjima, ali tada se kod nas 1300 hektara rita NIJE RADILO. U rit se nije islo NIKAKO, ni u setnju. Jedan moj ortak kaze da je, kad je bio mali od svih prica o ritu mislio da tamo ima zmajeva (ne masina, nego onih sto bljuju vatru i imaju repove!)
Ko je ikada usao u rit zna kako izgleda oranje i spremanje ritske smonice, radis kad oce rit a ne kad ti oces! U 5 do jedanaest je rano, a u 11 i 5 si vec okasnio!
Kad treba da spremam normalne njive, to se ide kao na izlet, uspes pola rezervoara, flasu vode i teraj. A kad se ide u rit, spremamo se kao da idemo u rat!
Dao sam veštak i seme.Kaže lepo bi bilo da mu spremim i posejem.
Rekao sam mu može ali dogodine jel nemam nameru zbog njegove greške da se zezam ceo dan.
Ova prica o ritu jezivo izgleda
meni se u moju slatinu ne ide, gore betonska korica, a dole zivo blato!