duki78
Član
Ja razbacao 250 kg/ha ureje prosao jednom drljacom, sledece nedelje idem setvospremacom i setva.......
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Na ovakvim zemljama tesko moze bolje od ovoga,mozda da imam rd.dobre su grudve.
Ljudi imate li problema za zabetoniranom zemljom? Pre 4-5 dana se nije moglo ulaziti u parcele jer su bile blatnjave a sada je sve toliko zabetonirano da kada se spremi nema vlage za nicanje. Da li je jos kod nekoga slicna situacija?
Ja imam neke parcele koje tek cetvrtak-petak napadam,jer pre ni nemoze zbog vode.
Juce sam hodao po njima,drljane su pre snega,mekano je,e sad kako ce na kraju biti...
Ima sličaa situacija kod mene, a nije ni voda stojala na njivi, takava je struktura zemlje, brazda zatvorena pre snega spremano pre neki dan i vlage za nicanje nemaLjudi imate li problema za zabetoniranom zemljom? Pre 4-5 dana se nije moglo ulaziti u parcele jer su bile blatnjave a sada je sve toliko zabetonirano da kada se spremi nema vlage za nicanje. Da li je jos kod nekoga slicna situacija?
Apsolutno, ja na pojedinim parcelama imam seme koje je u suvoj zemlji , a deo semena vec klijao, po svemu sudeci imacu neujednaceno nicanje.2011 i 2012 sam imao izvanredne sklopove, pa je susa zbog pregustog sklopa uzela danak, kako stvari stoje ove godine ce sklop biti losiji a zaliha vlage koliko hoces...nikako da naucim!Ljudi imate li problema za zabetoniranom zemljom? Pre 4-5 dana se nije moglo ulaziti u parcele jer su bile blatnjave a sada je sve toliko zabetonirano da kada se spremi nema vlage za nicanje. Da li je jos kod nekoga slicna situacija?