belgrade red star
Član
Brzinska greska, ostavite se Beograda iskoristite tu svoju pamet za vasa mesta da nesto napravite u njima a ne samo na druge da kukate .
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Iz auta sve sto sam video travnata oranja bila su zatvorena, predpostavljam da su to martovska zatvaranja brazde.
kako sad stvari stoje izgleda da ce kod mene zatvaranje i predsetvena priprema biti jedno te isto.
zato cu baciti ureu na oranje pa ako ispadne samo jedan prohod to je to.
Koliko ja znam i bila je susna zimaNe mora da znači da je martovsko zatvaranje. U mom kraju su velike gazde išle teškom drljačom još jesenas odmah za pulgom. Videli od jednog pa brže-bolje svi, a taj što je to prvi uradio je valjda čitao u "Politici" dugoročnu vremensku prognozu po Koljčickom ili neku drugu babinu vradžbinu da nas čeka sušna zima.
Vremenske prilike se mogu predvideti pouzdano za najdalje tri dana, a orjentaciono za ne više od deset. Sve dugoročne vremenske prognoze su najobičnija smejurija.
Da nije bilo kise u poslednjih mesec i po dana u kolicini od oko 150l pitao bih teKod mene nije. Veoma je kišna i traje još uvek. Ovog proleća ćemo imati zemlju vrlo dobro obezbeđenu zimskom vlagom.
Vlage ima dovoljno. Potpuno je svejedno da li je zatvoreno posle oranja ili polovinom marta (ponih 2-3 dana kad je moglo da se radi).
Druže malopre mi ostala prikolica na voćnjaku ,zamalo i zekan da ostane,kod nas bar još 3 dana bez kiše pa tek onda.Kod nas prvi dan bez kise, ako sutra ne padne mocice nesto da se radi.
samo nebi voleo na otimanje da moramo ovog proleca da radimo, to me jako nervira.