Predsetvena priprema zemlje

Lako je tako raditi kad se ima takva zemlja,kad bi usao u neku ljutu zemlju ispravio bi krivinu od auspuha na trabakuli...

Pocetkom marta bacio 16-ku i presao jednom setvospremacem, i sad nesto razmisljam da ne diram vise vec da sejemcimdozvoli vreme.
Inace sad dobro izgleda.Mozda posle setve da predjem kembridzom.

Kad smo vec kod te temperature, je l znate je l ima (mislim, pretpostavljam da ima) neki aparat za merenje temp. zemlje, a da nije papren naravno, za profesionalce i to...? Kako vi merite temp zemlje za sejanje?

meni je promoter od semenske kuce doneo, ali zato sam morao puno semena da kupujem.......:haha:

svaka boja poljo apoteka ga ima cena se krece od 500-1000 dinara....

@milos88_ postoje tzv dugmad za merenje temperature zemljista, kao i termometri... medjutim dovoljno je i da pogledas na netu izvestaj neke od meteoroloskih stanica, i dobices podatak koji si trazio :)

Samo 3 dana uzastopna da bude preko 20 c. i možemo da počnemo .
2m0kus.jpg

Za seljake to je samoniklo zito a za ove iz Beograda to je trava,takvih poljoprivrednih strucnjaka je puno ministarstvo.:haha:

Iz auta sve sto sam video travnata oranja bila su zatvorena, predpostavljam da su to martovska zatvaranja brazde.
kako sad stvari stoje izgleda da ce kod mene zatvaranje i predsetvena priprema biti jedno te isto.
zato cu baciti ureu na oranje pa ako ispadne samo jedan prohod to je to.

Nazad
Vrh