mihajlo 022
Član
Do setve ima 15,20 dana biće neke kiše
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Od ove godine plug ce uci samo nakon kukuruza!
Gruber je zakon! Dok ga nisam imao samo sam slusao sad sam se uverio!
Имаш ли Кембриџ ваљак? И какву, сејалицу имаш? Ја пре пар година узмем земљу у аренду друга декада априла суво да не да Бог, поорем пола њиве и одма сетвоспремач и спремим, узорем другу половину и иста работа. Али зло како је било грудваво, разбацим вештак и поново припремим и што кажеш само измешам грудве, е онда пробам прво кембриџ па сетвоспремач и не иде па сам прешао све кембриџом и у такво сејао. Нодетка 4 реда натегао опруге на батеријама и гас усејало на неких 4-5цм. Једино што ме је Бог погледао и пар дана од сетве пала добра киша па ницање било савршено. Па ако имаш кембриџ пређи са њиме пред сетву бар те грудве да сабије и поравна њиву. А сејалица ако није кадра и ако немаш пуно плати некоме са дискосном да ти усеје боље него опет да ореш.Ништа не помаже ни 15л кише...прођем проход Малте не нема разлике(грудве величине Цигле и лопте за Рукомет бетониране)Мислим да ће радити плуг поновоНе верујем у неку Кишу од 30-40 л не знам ни сам или да чекам још једно две Недеље...Тањирача само измеша те грудве ништа више.
Ipak ce ostati dosta zetvenih ostataka od kukuruza iza tanjirace.Moze i kukuruziste da se resi bez pluga. Imas dobru tanjiracu uradis 1-2 prohoda i posle gruber i to je to.