Rasa91
Član
Sto nisi malo vecu drljacu uzeo?
Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока
Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Meni se isto vise svijdaju te manje, tj manje sirine, trebale bi da su teze dostaimam njiva i po bregovima pa je ova taman... ili sam mogao uzeti polutesku od 4,4m, i ona bi odgovarala.. ali vise od toga, sta znam, nisu mi ni parcele prevelike, uradim i sa ovom a traktoru je lakse..
Послато са moto g(7) power помоћу Тапатока
ova moja je oko 1150 kgMeni se isto vise svijdaju te manje, tj manje sirine, trebale bi da su teze dosta
I onda na gornjem terenu skine 14t/ha samo rose da imaKao mraz da je pao. Jbg kad je urea jeftina,onda necemo stedeti.
Što je teže za vući traktoru, tešku drljaču tipa TUPANJAC ili setvospremač istog zahvata?Evo i video snimak od jučer
Mnogo je teže vući drljaču. Ide duplo dublje i pošto je to alatka stara 3000 godina nema fleksibilnost u zemlji kao s opruga i time stvara dodatni otpor.Što je teže za vući traktoru, tešku drljaču tipa TUPANJAC ili setvospremač istog zahvata?
ok, to znači da bi bila najbolja opcija neki spremač tipa germinator/ravne "S" opruge da ne vade mokru zemlju napolje, a da ipak malo popušta otpor i olakša traktoru, - jel bi on išao lakše od teške drljače?Drljaca se teze vuce zbog gustog rasporeda radnih organa, pravi veci otpor, i teza je u odnosu na Setvospremac...
Sent from my iPhone using Tapatalk