Predsetvena priprema zemlje

Nisam nikada koristio šlicovane rupe na polugama tokom rada sa setvospremačem jer ih na J.D nisam ni imao.Sada na D.F ih imam pa ću probati da vidim šta kažu u radu, piramida setvospremača nema šlic, fiksni top link.

Najveca prednost je kada izlazis na uvratune preko razora, ne skace spremac kada se strucne traktor. Isto i preko njive ako je malo neravno oranje.

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока

Kod mene su poluge u slicovanim rupama i krila su slobodna(bez klinova) i rucica hidraulike u neutral.

Na rusu? Ručica pored sedišta? Ako je ta ručica, onda u položaju neutral su poluge zaključane, tj. nema plivajućeg rada. Ja držim ručicu hidraulike (tu, pored sedišta) kao i u oranju.

Na rusu? Ručica pored sedišta? Ako je ta ručica, onda u položaju neutral su poluge zaključane, tj. nema plivajućeg rada. Ja držim ručicu hidraulike (tu, pored sedišta) kao i u oranju.
Na rusu. Ali sam mislio na one 3 rucice pored vrata na koje se otvaraju i zatvaraju krila spremaca. Ja kad stignem na njivu,gurnem rucicu skroz do sofersajbe, izadjem i povadim klinove i krila prirodnim padom se sama otvaraju,udjem u traktor i pocinjem da radim,vise tu rucicu ne diram do sklapanja spremaca.

Na rusu. Ali sam mislio na one 3 rucice pored vrata na koje se otvaraju i zatvaraju krila spremaca. Ja kad stignem na njivu,gurnem rucicu skroz do sofersajbe, izadjem i povadim klinove i krila prirodnim padom se sama otvaraju,udjem u traktor i pocinjem da radim,vise tu rucicu ne diram do sklapanja spremaca.
Ne dizes na krajevima?

Jedno glupo pitanje....::vadjenje_repe::sta su vam to slicovane rupe na polugama ili na spremacu?:geek: Na spremacu znam da ima dve rupe, gornja i donja kao i na traktoru gde se kaci topling, je l to?

Slicovane rupe su slicovane rupe, ne one okrugle gde klin ulazi pasent vec one duguljaste u kojima klin moze da seta gore dole

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока

Lepo meni pricali kad sam trebao da kupim traktor ako ces Belarusa onda ti treba doktor da ti objasni kako se rukuje s njim vidim pojedini imaju godinama te traktore pa tek sad otkrivaju zavrzlame oko njega sto ima

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Lepo meni pricali kad sam trebao da kupim traktor ako ces Belarusa onda ti treba doktor da ti objasni kako se rukuje s njim vidim pojedini imaju godinama te traktore pa tek sad otkrivaju zavrzlame oko njega sto ima

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока
Vremenom uvidis koliko je jednostavan. Jeftiniji od zapadnjaka, odrzavanje nije skupo, delova na svakom cosku, majstora takodje. Jedina mana komfor.

Nazad
Vrh