lucky.serbia
Član
Slicovana i poluge i toplink.
Sent from my SM-A405FN using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Mislim da gresis slicevi su tu da omoguce kopiranje terena,sprece da ukoliko jedan tocak upadne u rupu sprece zarivanje masine u zemlju i potencijalne lomove. U mom uputstvu za traktor ima tabela za sta se koriste slicovane rupe a za sta ne, u svim radovima gde se orudje vuce na povrsini zemlje neophodno je koristiti slicovane rupe.Ali u slicu je nejednaka dubina spremanja, ko nema diskosnu sejalicu hoce da bude nejednako nicanje, i povuce sejalicu u neku stranu ...
Ja mislim na tocak traktora, ne na tocak spremaca.Po meni ti tockovi ni ne trebaju da se koriste i ako dodje do nekog ulegnuca u njivi izregulise freza i nema loma ...
Frezom pripremate za setvu ?Po meni ti tockovi ni ne trebaju da se koriste i ako dodje do nekog ulegnuca u njivi izregulise freza i nema loma ...
Pa kada nema na setvospremacu tockova freza sve regulise, uvek radim na fiksno i nikada nisam iskrivio nista niti polomio a inace orem ravnjakom plugom i zatvaram razore bez problema ...Ja mislim na tocak traktora, ne na tocak spremaca.
Ne nego odrzava freza setvospremac ali u pitanju je mali setvospremac od 2.90cm, za velike setvospremace i neravne njive sam napisao da treba da se koriste slicovi ...Frezom pripremate za setvu ?
Kako hoces, ne mora da znaci da ces nesto polomiti ali kazem ti za sve operacije pri kojima se vuce prikljucak po zemlji trebalo bi poluge na traktoru staviti u slicovane rupe i to obavezno ukoliko je priljucak siri od traktora.Pa kada nema na setvospremacu tockova freza sve regulise, uvek radim na fiksno i nikada nisam iskrivio nista niti polomio a inace orem ravnjakom plugom i zatvaram razore bez problema ...
U nekom polu-snu sam pa mi izgleda mozak zabagovao, o kakvoj frezi pričamo?Ne nego odrzava freza setvospremac ali u pitanju je mali setvospremac od 2.90cm, za velike setvospremace i neravne njive sam napisao da treba da se koriste slicovi ...
Izgleda da frezom smatra rotore spremaca.Frezom pripremate za setvu ?
Auuu, kakve sam ja sad kombinacije spremača i freze pravio u glavi...Pod hitno na spavanje...Izgleda da frezom smatra rotore spremaca.