Predsetvena priprema zemlje

Ufff,gadija je to...
Ja sam kod mene te slatine delimicno resio podrivanjem,nije nista specijalno ali je pokornije za rad.

@Ristaa

Možeš li slikati nosač monitora i kamere (da se vidi gde i kako si ih pričvrstio)?
To sto nema crta onih je zato sto nije parking kamera, ovo je sluzilo kao nadzor lokala, na kameri ima za izostravanje slike, na monitoru za osvetljenje, dobro dodje kako pada mrak
d1ea25c1ed978de434fa285582eb88a7.jpg
ebf7db5681d59154c47d0b230971f9e0.jpg

Послато са SM-G950F помоћу Тапатока

Ovo mi je arenda u susednom selu.Nisam ovo još nikad pasirao pa nemam iskustva sa slatinom.Da sam znao da ću upasti obišao bi ovaj deo kao što sam nakon izvlačenja i uradio.Izašao bi sam da mu radi prednja vuča, izvukao me babo sa 577.Nisam baš do Kine potonuo. 😂

Jeli to prednja vuča sa hidro pogonom, ako sam se dobro izrazio

Danas malo ozbiljnije probao drljacu ide solidno, cini mi se kad bas brzo teram da iskace iz zemlje, najlepse mi radi 6 zec ili 8 kornjaca.
Mada i ovo mi je najpitomija zemlja i najvlaznija a ne znam zasto imam tu jos 2 njive i nije tako sjajno, osim sto je tu repa predusev, tamo kukuruz.

http://fotkica.com/slike.php?

Vlaznu slatinu bez prednje vuce treba u sirokom luku izbegavati jer se desi ovo sto se desilo Maticu. Traktori sa prednjom vucom uglavnom prolaze kroz nju narocito ovi noviji sa powershift menjacem. Pre nego sto me pitate kakve veze ima PS menjac sa slatinom? Kada pocne traktor da tone u njoj skoro uvek pocne motor da se gusi jer mu bude tesko. Ako se stane da se promeni u manju brzinu male su sanse da krene ponovo i izadje. Desavalo mi se da sam morao sa PS cak i 2 brzine nadole da saltam da motoru ne bude tesko ali prolazi kroz slatinu.

bAcKduC.jpg

nmHfO6P.jpg

kWRtQfT.jpg

FDfmsBJ.jpg

Krenula kod vas trava, kod nas vlazno, presao jednom poravnao oranje, mora jos da se ceka da prosusi da bi se pripremilo kako treba

Danak neiskustvu, ništa drugo.Izašao bi sam da je prednja vuča radila jer traktor ima hi lo menjač pa sam se snašao na brzinu a jedan metar me delio od cilja i ne vredi.

Kakva vam je ta slatina kasnije za kulturu koju posejete? Ja imam tih delova na jednoj parceli, kad se sprema zivo blato, kad se seje posle bude armirani beton. Obicno tu slabo sta nikne...Danas bas spremao tu parcelu, malo malo pa propadnem, al cim vidim da krene traktor da tone odma rikverc.

Probali ljudi sa slatinom stajnjak dzinovske kolicine, probali orati duboko koliko god moze traktor i plug da izdrze pa ne vredi. Jedino sto vredi bagerom zameniti zemlju barem 40cm da plug ne moze da dohvati. Cene sitnica oko 1e/kubik za bager + prevoz

Nazad
Vrh