Prednji utovarivač i zadnji utovarivač (kašika)

• Začetnik teme misasumadianc
  • Datum pokretanja
Napredna nam poljoprivreda u p... materinu,bez konkursa ne bi 90% masina bilo kupljeno izgleda,jako nam dobro ide.
Nego,da vas ne plasim,ali taj isti utovarivac kao Bojcetic ima moj komsija,koristi ga jako puno,ali je imao velik kvar.Bese nesto oko menjaca,mesecima se popravljao ,negde,on je imao drugi utovarivac ,dobio valjda da ga koristi,nzm.Ali je dobra masina,kao i svaki utovarivac,ne moze se porediti bilo koji traktorski utovarivac nebitno na koji je traktor montiran ,jer su ove masine pravljenje za to ,snaga hidraulike,sila guranja kasike,sila podizanja,cak i radijus okretanja je u korist mnogih utovarivaca ,ako se lome zglobno naravno.Za 10-12k eura uvek bih radije kupio utovarivac neki polovan koji i u krs stanju ce opet raditi bolji posao nego traktorski utovarivaci slicnih cena,moje misljenje...

Ima na prodaju jedan Everun ER16 ako nekog zanima. Nije u oglasima jer radi svaki dan.Ako nekog zanima neka mi se javi.

Ako racunas povracaj na ceo utovarivac, onda racunaj i na traktorski, izacice manje od 5000e ako si u pdv. Ne mislim da ga kupis za 2000t pretovara, nego bar 5 x manje...

Послато са M2002J9G помоћу Тапатока

@Matić Pa sad moja greska malo,u krs stanju kostaju daleko ispod 10k eura ,a najbitnija stavka je menjac, koji je skoro u rangu modernih traktora po pitanju cene remonta ,ali sve ostalo je puno jeftinije.
Novo je novo naravno,ali eto i to se kvari relativno brzo,ne moze kinez biti isti kao npr liebherr,zettlemeyer,volvo,hanomag i slicne jake marke kojih ima cesto po oglasima,pa cak ni nasih radoje dakic,14 oktobar ,njih bar ima jos uvek na sve strane uposleni,pogotovo ovaj drugi,bar ce delova biti jos par decenija bez problema ....

Ko radi malo radi radnju i traktorski utovarivac. Da nema kineskih varijanti od 20-30k eura (povracaj da zanemarimo) i da je jedina opcija zapadni od 80-90-100k (manitou 726-735-737 i ostali brendovi u toj klasi) ja prvi bi uzeo traktorski sa hitip kasikom na armatraku. Racunas kvacilo na 500 sari da radis i to ukalkulises u cenu pretovara. Posto ima kineska varijanta to radi radnju. Kako je gore napisano velika sila guranja, lomljenja na sredini, dosta to ide brzo kad se uhodas.

Ja sam takođe bio u nedoumici da li manji polovan telehendler ili prednji traktorski utovarivač pa sam prelomio i uzeo traktorski.
Našao sam onda mali zanimljiv Cat telehendler i da je imao priključne alate uz sebe kupio bih ga sigurno, bez njih je bio skupa varijanta jer su alati dosta velika stavka.

Alati u originalu su preskupi. Opet ko to ne drnda sa hiljadama tona sasvim lepo ce raditi i Madjarski blackbull, poljska kopija ili turska. Svi oni iskopiraju jcb/manitou/cat (cesto se moze i naci u opisu alata cega je kopija). Postoji razlika u materijala i trosenju zato ne struzes beton 10m nego spustis pre robe i lagano.

Kolege sta bi preporucili za imt 577 dw, prednji utovarivac, da li paše ovaj sto agropanonka prodaje, najvise bi ga koristio za rol bale..

Sent from my SM-A525F using Tapatalk

Bitno je da nije previse masivan da se ne mora svaki cas otkacivati-zakacivati zbog obavljanja nekih drugih aktivnosti a opet i dovoljno cvrst da moze poneti barem kakav teret.
Ja bih samo predlozio pre montiranja utovarivaca na pomenuti traktor, obavezno biksnovanje srednje bolcne, caure prethodno da se ukopaju i urade mazalice ako to pre nije odradjeno.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Planirao sam ove godine uzeti nesto novije sa vec namontiranim utovarivacem, ali godina je bila takva da se nadamo da cemo na prolece uspeti makar taj utovarivač...

Sent from my SM-A525F using Tapatalk

Moj dize tonu i malo jace ali na pocetku vila, na paleti mu je max 900kg i to je ujedno i max za most bez prednje vuce, nista mi nije stradalo od tereta tako da je ovaj MF sto bi tekao moj Bosanac "potrefit" 😂😂
Imao sam i slikuna kojem je MF bio tamo preko, nesto slicno kao 577 sa prednjom vucom.

Kod mene je 1t mera na paleti, pocinju zadnji tockovi da se podizu, nemam teg.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh