Prednji utovarivač i zadnji utovarivač (kašika)

• Začetnik teme misasumadianc
  • Datum pokretanja
Moj dize tonu i malo jace ali na pocetku vila, na paleti mu je max 900kg i to je ujedno i max za most bez prednje vuce, nista mi nije stradalo od tereta tako da je ovaj MF sto bi tekao moj Bosanac "potrefit"
Imao sam i slikuna kojem je MF bio tamo preko, nesto slicno kao 577 sa prednjom vucom.
Dragane ova vaša kombinacija 577 i utovrivac bi mi legla samo tako
Da li bi prodavao mozda ?

Sent from my SM-A525F using Tapatalk

Moj dize tonu i malo jace ali na pocetku vila, na paleti mu je max 900kg i to je ujedno i max za most bez prednje vuce, nista mi nije stradalo od tereta tako da je ovaj MF sto bi tekao moj Bosanac "potrefit" 😂😂
Imao sam i slikuna kojem je MF bio tamo preko, nesto slicno kao 577 sa prednjom vucom.
Je l' radi na traktorsku pumpu ili ima svoju. Kod mene je radio na traktorsku i 650-700 kg mi je bio maksimum.

Probao sam pa mi se nije svidelo, pa sam ugradio na vratilu malo jacu pumpu. Kada mi treba kardan skinem za minut, pumpa ostaje poteznica isto.
Ja tad nisam radio senazu pa mi je podizna moc bila zadovoljavajuca, vile za stajnjak su bile uze i sto se toga tice funkcionisalo je dobro. Brzina je bila ok, problem se javljao kad se ugreje ulje, jer kad natovarim i istovarim 100 bala postane vise nego spor... Sad sa rusom i ako je rezervoar za ulje samo 13 litara na taj problem nisam nikad naisao.

Dosadio nam je zadnji pa skupljam informacije oko kupovine prednjeg.Imaju 2 u selu od firme Krokus iz Goloboka ali mu je cena bila 2700e...malo mi je mnogo da dam za utovarivac koliko vredi i sam traktor maltene.

Ja sam imao polovan od 950 evra na 577 koji je završavao posao.Kada sam promenio traktor morao sam da kupim i adekvatan prednji utovarivač pa sam se isplazio momački za polovan koji se montira šraf na šraf.

Prvo smo kupili neki manji utovarivac za 542, njega sam povezao preko fabricke klipne pumpe, radilo je to ali dosta sporo za moj ukus.
Kad sam na 560 namestio veci utovarivac sa dosta vecim cilindrima, nisam hteo ni da probam na fabricku pumpu da povezujem.
Kupio sam polovnu ispravnu klipnoaksijalnu kamionsku pumpu, povezao je na vratilo i to radi sasvim korektno, ni previse brzo ni sporo.
e572037f939c699827d8e38e77cfb04e.jpg
fac4fa728a756b2e271424f6133ee684.jpg

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Ovako je bilo kod mene na sedmici.Pumpa od Carlo Pesci 7, multiplikator od Fella balerine, posuda za ulje od katapulta Welger prese, razvodnik PPT.Creva sam morao da zamenim za W2 jer su obična brzo popucala, spojnice takođe zamenjene duplim niplama, gde god zabodeš diže pa su i klipovi na utovarivaču fasovali.

Zdravo društvo.

Eto mene opet.
Jesenas uzesmo Icarbazzoli zadnji utovarivač koji vam pokazah na ovoj slici nedavno. Došle uz njega vile za stajnjak, ova široka kašika sa slike i još jedna uska.
Josiće ga 539 ili T40AS, koji se pokaže praktičnijim. 529 ga podiže i nosi bez nekih problema, kako će biti u radu videćemo.

U radnom je stanju, ne pusta ulje ali vapi za jednim dobrim pranjem od masti, pregledom svih spojeva i ponovnim podmazivanjem. Probaćemo ga utovarom stajnjaka ovih dana, pa ćemo videti ima li kakvih ozbiljnijih zahteva.

Zna li me ko uputiti gde da jurim uputstvo za njega, zbog osnovnih stvari (sklopovi, količina ulja, mesta za podmazivanje,...).

Ili ako imate kakve iskustvene savete....

Nisam do sada imao utovarivač pa krećem od nule...
ddd5994399aa68a941ae2e2755886a2b.jpg

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

Ja sam imao slican na 560. Mogao je da podigne i cetvrti red kad je na idealno ravnom. Skidao se tako sto se izvuku 4 klina i raskace tri brze spojke. Moj je bio sipov. Inace kupljen je bas u tvom selu.
Da li si sipov utovarivac morao da prosirujes kako bi 560 ,,usao" u njega?

Послато са 23028RN4DG помоћу Тапатока

Nazad
Vrh