Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
На сајту РГЗ нађеш своју парцелу, увећаш и врх курсора поставиш на жељену тачку. Запиши координате и ако треба промени координатни систем па укуцај у свој ГПС уређај. Кад дођеш на задату тачку уређај ће ти сигнализирати. Треба тражити уређаје прилагођене пешацима (алпинистима и сл.) а не возилима. Наравно и софтвер који не приказује само путну мрежу него и тражену тачку. Тренутно су грешке приличне а профи уређаји имају толеранцију 2 см и коштајууууууу!kako znas koja ti je pocetna tacka? posto imam slicne probleme kao ti, zato i pitam....
molim te napisi koji je to sajt na kome kursorom mozes vaditi koordinate svoje parceleНа сајту РГЗ нађеш своју парцелу, увећаш и врх курсора поставиш на жељену тачку. Запиши координате и ако треба промени координатни систем па укуцај у свој ГПС уређај. Кад дођеш на задату тачку уређај ће ти сигнализирати. Треба тражити уређаје прилагођене пешацима (алпинистима и сл.) а не возилима. Наравно и софтвер који не приказује само путну мрежу него и тражену тачку. Тренутно су грешке приличне а профи уређаји имају толеранцију 2 см и коштајууууууу!
ako imas android telefon jako lako mozes izmeriti povrsinu parcele,ujedno program ti nacrta celu parcelu kako izgledapostoji li neki brzi nacin za merenje sirine parcele(interesuje me samo sirina) od klasicnog metra, trake ili onog sestara? A google earth mi je za tu svrhu neprecizan.
Radi se o tome sto svi zavrse oranje u novembru, decembru, i onda pred novu godinu pojedinci ko q...ve idu od njive do njive i nabace po pola brazde, brazdu jos na svoje parcele, jos ako osete da su komsije neki stariji ljudi, tamo odoravaju i po metar, dva.
Klasicni lopovi.
I posle se pitam kako im se isplati arenda od 300e/kj, a on na svaku parcelu ima po nekoliko vrsta vise.
I postoji li negde detektor za kamen, posto zatrpavaju kamen(medju) ko da im je olimpijska disciplina. Ne vredi mi detektor za metal, jer ima cesto dosta metalnih stvari na uvratinama, a i postoji staro kamenje koje nema u sebi armaturu.
https://play.google.com/store/apps/details?id=measureapp.measureapp&hl=srSkinuo sam jedan od tih upravo jel znas koji tacno posto ovaj nesto nece ) doduse u sobi sam
mora da radi ja ga imam na oba telefonaTaj sam skinuo aj sad cu da probam napolju
u metar na njivi....imas opciju save,gde snimis sta si merio tako da imas posle da listas odnosno da imas za sledeci put......Taj sam skinuo aj sad cu da probam napolju
- - - - - - - - - -
Radi jel znas koliko je precizan? Recimo da ga poredis sa garminom, hvala
ima resenje i za to ,,,imas aplikaciju big buttons keyboard...slova na tastaturi takodje i brojevi budu jako veliki pa mozes da rukujes sa tvojim cevapimaVazi, hvala puno jos cu morati sam da proucim ni telefon jos ne znam da koristim ovaj
- - - - - - - - - -
Napredovala tehnologija a ja sa prstima ko cevapi treba da kucam na tac
Већ су постављани линкови ал' ево: http://www.geomreze.rgz.gov.rs/ координате су на средини изнад карте (прво у горњем десном углу под "менијем" изабереш координатни систем).molim te napisi koji je to sajt na kome kursorom mozes vaditi koordinate svoje parcele
Hvala
svaki android telefon bio on jeftin ili skup podrzava ovu aplikaciju....e sto se tice telefona imas ih more,izaberi brate spram dzepaImao bih pitanje u vezi tog programcica za merenje, moze li da radi na bilo kojem android telefonu?
Uzeo bih neki jeftiniji, posto ce mu namena biti za njive .Ima ovde interesantan izbor , koji predlazete ?
http://www.mobilnisvet.com/mobilni-kriterijum/android
verovatno da ima ja iphone nisam imao i ne mogu ti reci nista o programu za njega..Jel ima sta za iphone od aplikacija?