sinisa1979
Član
Kod vas možda neće(šalim se,hoće) ali kod nas odavno funkcioniše isto kao i kod mbranka.Kod nas nece ovakvog pristupa biti nikad!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kod vas možda neće(šalim se,hoće) ali kod nas odavno funkcioniše isto kao i kod mbranka.Kod nas nece ovakvog pristupa biti nikad!
@peet hoće i to možda i prije nego bi se mnogi nadali, jer je ovo izmišljeno radi države a ne nas seljaka i ti to nemožeš koristiti npr. kao dokaz na sudu ili sl. ..
Zar je moj post nevidljiv? Subotička opština,a možda ima još neka, ima već dve verzije GIS-a,pa zašto se onda GIS ne bi proširio i na ostale opštine?(mada čisto sumnjam da će kod nas tzv GIS krenuti od 2014.)
Ako ste zavrsili poljoprivredne poslove u polju evo uz pomoc ovog saita: http://katastar.rgz.gov.rs/KnWebPublic/Default.aspx i Google earth-a mozete se zabaviti i doci do preciznih mera vasih parcela, odnosno koliko su vam siroke i dugacke parcele.
Oni koji nisu upuceni mogu na sledeci nacin doci do zeljenih mera parcela:
Ulaskom na sait katastra nepokretnosti traziti Javni pristup i odabrati zeljenu Katastarsku opstinu zatim ukucati br. parcele i kvadratne metre odnosno hektare podeliti na duzinu parcele (koju morate naci na Google earth-u i izmeriti) i dobicete sirinu parcele u metrima.
Ovih dana na veliko radim na tome i mogu reci da posto sam izmerio do dve parcele na jednu i drugu stranu mojih parcela koje obradjujem, naisao sam na komsije koji su bili i po 3 do 4 m u mojim parcelama.
Neki ljudi videvsi da imaju visak bili su laki za dogovor i shvatili situaciju u koju se nalazili, neki bi jos da proveravaju a neki tvrdoglavi i da imaju visak ne bi da vrate, al za njih verovatno ce raditi geometar pa obavezno sud!
Kakva su vasa iskustva? I da li primenjujete i vi ovu metodu?
Ne koriste ga mozda zvanicno, ali je provereno da sve imaju i da mogu. Tako da je @sinisa 100% u pravu.Još nešto Siniša imate izrađen GIS ali ga ministarstvo Poljoprivrede još ne koristi kao sredstvo kontrole.
A to sam i napisao u prethodnim postovima samo nisam shvaćen. Min.polj. ne koristi GIS zvanično ali su verovatno blizu toga da počnu sa korišćenjem. I kako taj GIS postoji u subotičkoj opštini tako će proraditi i u ostalim opštinama samo je pitanje vremena,a verujem da bi to mogla biti ta 2014. E onda ćemo DraganeVŠ imati ujedinjene GIS-ove,trezore....Ne koriste ga mozda zvanicno, ali je provereno da sve imaju i da mogu. Tako da je @sinisa 100% u pravu.
Druze pa gde da nadjem license key ?Ja koristim Google earth pro i odlična je stvarčica pronađeš tačke na mapi i nacrtaš oblik parcele i to je to, znaš realno koliko šta radiš.
Druze pa gde da nadjem license key ?