Juce mi uginu dva muska praseta stara 15 dana, izmerim ih 5,7 i 6 kg komad, nikada do sada nisam imao takvu prasad. Uvece sve normalno ujutru jedno nadjem mrtvo drugo se tetura i ima staklenast pogled, i ono je uginulo posle sat vremena, a ostali izgledaju sasvim normalno. Ne da mi djavo mira i zovnem veterinara. Pregledamo ih zajedno i ne vide se nikakvi znaci ni na njima ni na ovim ostalim da su imali neki problem. Otvorimo ova dva uginula kad ima sta da se vidi, creva pocela kao da se raspadaju (nekako razredjena) u debelom crevu i pri anusu nalazi se normalan crn cvrst izmet a u tankom puno zutkog tecnog proliva. E sad on kaze da se to toliko brzo razvilo da organizam nije stigao ni da pocne da izbacuje taj proliv. I konstatujemo da je E. Coli, tj. jedan od njenih sojeva a ima ih preko 80. Celo leglo smo tretirali antibioticima pa sta im Bog da, nnadam se da ce biti sve u redu sa ostalima. E sada sam napisao sve ovo da i drugi mogu da vide sta se sve moze desiti sa na oko zdravim prasadima, i savet ako ste u mogucnosti ako vam daleko bilo ugine prase a ne znate zbog cega, otvorite ga, cesto puta moze da se tada otkrije koji je problem da moze preventivno da se deluje na ostale u leglu. Sada mi je samo krivo sto nisam slikao da moze da se vidi kako izgleda. Pozz za sve forumase!