Prašenje krmača

Ja sam nov na ovom forumu tako da necete zameriti ako pravim greske...Dali postoje neke injekcije za suprasne krmace za zastitu prasadi od crevnih parazita?

---------- Poruka napisana u 19:29 ---------- Prethodna poruka je at 19:27 ----------

Jorksir+Pijetren 114. dan 16 kom.

rjf3wl.jpg
Dobra kombinacija.

Naravno.Moze se davati vermektin ili nesto slicno u zavisnosti od proizvodjaca krmaci 10 do 14 dana pre prasenja.To je od glista i suge istovremeno.Zasticeni su i prasici.Nesme jedino da se daje prvopraskinjama,a kasnije bez problema.

Pozdrav forumasi, odavno me nije bilo, prasenja ima stalno, a protiv ovakve zime se treba boriti samo dobrim grijanjem. Kod mene im ko u ljetu, evo jedne slikenapolju je -12, a kako se prasad ponasaju, Veliki pozdrav

v8otuv.jpg

Sutra treba da se prasi jedna,(nema ukljestenja) dosad nisam koristio kvocku nego boks pa prasici oko krmace, nabavio sam kvocku 250w i imam pitanje koliko treba da je udaljena od poda. Inace obor sada ima temp. od nekih 12

Ja stvnjam kvocku na 50 do 60 sm od zemlje.Dole stavim 2 table stiropora i slamu.Nocas treba jedna da se prasi obilazimo je na svakih sat vremena,juce joj je bio 114 dan.

Maksimalna visina je 60 cm, preko toga nemas evekta, a minimalna je 40 cm, posto ispod te visine moze da izazove opekotine kod prasadi.
Lokalno grejanje prasadi u prasilištu (http://scindeks-clanci.nb.rs/data/pdf/1450-5029/2002/1450-50290204101P.pdf) a ovo je link i tema u kojoj se opisuje grijanje grejnom plocom i grejnom lampom, pa ko zeli da sazna vise o dobro resenju grijanja za prasad vrijedi procitati.

---------- Poruka napisana u 20:16 ---------- Prethodna poruka je at 19:49 ----------

danas se oprasile dvije krmace prva landras x landras 15 kom, 14 zivih i 1 mrtvo

jfduzs.jpg

druga jorksir x landras 13 zivih kom

jg7j2g.jpg

veceras se ocekuje jos jedno prasenje, sutra jos dva prasenja i onda pauza 10 dana :osmeh:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh