francuz
Prijatelj Foruma
Ja rob te rob, sta cu ako ne moze manje.... mora se ugradit
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Dalibor_SM je napisao(la):Ljudi molio bih da mi pomognete, ako mozete! P
re par dana mi se oprasila krmaca 11 kom, od toga 5 mrtvo rodjeno, a ovih 6 prihvatilo da sisa. Posle sat vremena krmaca je bukvalno poludela, postala je kanibal i svih 6 je otislo!
Danas mi se oprasi druga krmaca i isti problem imam, uspeo sam da spasim 4 komada. Strasno, ja ne znam sta da radim, ovo prvi put vidim da su krmace takvi kanibali!
Zvao sam veterinara i udario je ovoj danas 2 injekcije da je uspava, a ova nikako da zaspi, odbija prasice, ne smem da pridjem sa njima, eno je stoji na nogama prokletinja!
Sta da radim sa ovo cetvoro malih, kako da ih hranim?
A ovih dana treba i treca krmaca da mi se prasi, bojim se da i oni ne odu u njena usta...uzas, ne znam sta da radim! POMAGAJTE!!!
E tu dolazimo do nekog apsurda.On ima veliku bastu i tu ju je pusta svaki drugi dan po sat vremena,ako ne i duze.Sika je napisao(la):ja imam taj "probleme" sa krmacom jel se ne krece mnogo skoro svo vreme je u betonskom boksu dimenzija 3 sa 1m...i zadnje noge joj otkazu 2-3 nedelje pred prasenje...ali kada se oprasi olaksa i ponovo prohoda,tako vec 3 godine...i svaki put prasi 10-15 komada..a hrana joj je tokom suprasnosti kukuruz-jecam i dodatak lucerka,a kada se oprasi 2 nedenje dobija koncentrat za dojilje...
probaj da koristis piljevinu kao prostirku sigurno pomazeSika je napisao(la):ja imam taj "probleme" sa krmacom jel se ne krece mnogo skoro svo vreme je u betonskom boksu dimenzija 3 sa 1m...i zadnje noge joj otkazu 2-3 nedelje pred prasenje...ali kada se oprasi olaksa i ponovo prohoda,tako vec 3 godine...i svaki put prasi 10-15 komada..a hrana joj je tokom suprasnosti kukuruz-jecam i dodatak lucerka,a kada se oprasi 2 nedenje dobija koncentrat za dojilje...
KishRobert je napisao(la):Kum je imao strasne probleme sa durok krmacom.Jako je bila mirna,lepo se prasila i cuvala prasad(prvo prasenje).Nerast je bio,naskocio,obavio,drugo prasenje je trebalo da bude oko 1.aprila.Njena neka tezina je oko 250kg,mozda i manje.
Medjutim u toku suprasnosti nesto joj se desilo sa zadnjim nogama i bukvalno zadnje 2 nedelje ne ustaje na noge,samo je lezala.Bili su veterinari i konstatovali da je ishrana dobra,al' da eto tako ne mogu tacno da utvrde razlog,sta je sa nogama.
Od ishrane je koristio(zbog nedostatka novaca) uglavnom farm komerc koncentrat kome je istekao rok upotrebe i po nekad plesnavi kukuruz.
Jutros se oprasila,zapravo izbacila mrtvu prasad,14 kom.
Imal' ko da se sa slicnim slucajem susretao?