Prašenje krmača

Индигест генерално делује против токсина у организму. Што од последица хране или неке инфекције. Може се давати али не више од 10 мл 2-3 дана.
На тржишту је он скоро па једини доступан препарат. Има од шпанског калиера добрих препарата али где их наћи.
Што се тиче неких контраиндикација произвођачи се ограђују са свих страна.
Промењен је и начин утврђивања каренце код антибиотика.
Више треба обратити пажњу који лекови се не давају заједно, односно имају контра дејство.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.

Danas se krmaca cist Jorksir, ovo joj drugo prasenje i opet 15 komada. Prvi put oprasila 15 i odgajila 13. Sada cemo videti. Nabavio sam veprica cist Jorksir koji ce je posle ovog zalucenja pariti da osvezim krv.

Svaka cast! I moja domaca pre neki dan 15 komada, 13 ostalo za sada. Nerast cisti joksir prva liga. Ovo mu je verovatno bio zadnji skok, pretezak je za krmace.

Juče sam odbio prasiće a krmače sam ubacio sa ostalim krmačama pa su počeli da naskaču na jedni druge pa su jednu sjebali ne može da ustane. Jutros joj veterinar dao antibiotik da li ima pomoći za nju ili je za klanje?

Antibiotic ne pomaze kod povreda,zavisi dali je nesto polomila ili nije, a ako je koljes vidi prvo koji antibiotic joj je dao i kolika mu je karenca

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока

Калцијум и аналгин. Можда су је прасад исцрпела.

Juče sam odbio prasiće a krmače sam ubacio sa ostalim krmačama pa su počeli da naskaču na jedni druge pa su jednu sjebali ne može da ustane. Jutros joj veterinar dao antibiotik da li ima pomoći za nju ili je za klanje?
Kao sto je kolega Sapatnik rekao i ja sam jos ubacio AD3 i B kompleks...moja je lezala 2 nedelje,nije ustajala,hranjena i pojena lezecki...katastrofa,veterinar je otpisao ali jedan dobar moj kolega i vrhunski tehnolog stocne hrane dolazio svaki dan i govorio sta da joj dam i evo sad je jaka i stabilna i suprasna

Pre dve nedelje sam odbio prasiće od nazimica 3 su tražile a ostale još nisu dao sam im danas hormon. A jednoj nazimici sam dao hormon pre 6 dana i još uvek nije tražila

Poslednja izmena:
Kad se daje krmačama inekcije protiv glista 2 nedelje pred prašenja ili kad se odbiju prasići?

Између 90-100 дана пред прашење. Ивермектин под кожу. 1мл на 33 кг телесне масе.

14-21 дан пред прашење. Нисам добро предходни пост написао.

Ljudi treba mi savet... Pri odlucenju pradi uvek imam jedno dvoje koje ne napreduju kao ostali. Jel ima nesto sto mogu da im dam da ih poguram malo? Neke vitamine ili mozda cak neki antibiotik?

Msm da to ima veze sa prolivom, ne primeti se, dok su mali. I odmah zaostanu. Jedan dan proliva zaboravio sam koliko dana produzi tov.

Тај заостатак има више везе са килажом на рођењу и каснијим напредовањем. Имали смо оглед на послу и једна другарица је радила дипломски рад на ту тему. Један дан пролива требају два дана да се опорави. Код тих ситнијих ако је могуће одвојити их, да им је увек топло и држати их дуже на предстартеру и стартеру. Од лекова може амоксицилин, окситетрациклин. Витамин ад3е. Радили смо на послу све те ситне са драксином има ефекта али је скуп. Највише им треба време да крену. Једна од разлога је тај да су слабије сисали од осталих. У нашим условима 10-11 прасади је врх ако су једнака. Свако прасе после које долази је проблематично и заостаје. Сад имам прасад од крмаче дојила 15 и назимице дојила 16 комада. Ако има 10 једнаких прасића. Остало када стане на хранилицу један другом до увета.

E to je jako moguce jer uvek imam nejednaku prasad na prasenju uvek imam dva tri manja, sto bi se reklo miniaturni..
Nemam sad uslova da ih razdvajam ali mogao bi da probam to sa lekovima.
Hvala na savetu.

Jel ima neko iskustva sa plasticnim resetkama postavljenim na profile jedno 10cm iznad poda kao nekakvo primitivno resenje ako se nema resetkast pod u objektu?
Nisam imao prilike da to vidim uzivo pa me zanima kakva su iskustva.
Ako znate na sta mislim 😃

Nazad
Vrh