crni gruja
Član
U pocetku sisaju svakih 30 min kasnije na sat, pa na dva
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Probaj malo da ubacis secer u mleko,kad osete slatko krenuce,malo j muka dok pocnu da vuku,al posle je obupsteno,a moze da probas i na spric pa direktno u ustaJa kupio danas Patentovo za telad. Ovo vece im spremio, ali oni ni da cuju na cuclu da sisaju, pa sam im stavio u serpicu i jedno onako lapcalo malo. Ostavio sam im nocas u sanduku, a sutra cu da im stavim novo, pa da vidimo. Nece valjda da se ukvari do ujutru, jer nije mi bas toplo u prasilistu. Oni i sisaju po malo (kada ih pusti krmaca), pa neznam koliko dnevno da im dajem i na koliko sati.
Ova moja me izludjuje ovih dana! Od onih 8 kom. ostala samo 5.. Mleko sada ima (mada ne bas da juri), ali nerado se namesta da doji, onda nabije glavu na prolaz-otvor odakle izlaze prasici iz sanduka pod sijalicom i tako im blokira izlaz da pridju da sisaju. Sta nisam sve radio: prosirivao otvor, premesto sanduk i opet retko da vidim da ih doji. Oni su kost i koza, neznam sta da radim vise?. Da ih dohranjujem nije mi se poklazalo kravljim mlekom kao efikasno. Jedno sigurno znam!..Ide ona pod noz, jer joj ionako ovo 9-10-o prasenje. Dosta je od nje, mada je bila extra do sada.
Evo ovako, 12 oprasenih lepih krupnih prasadi, proslo 7 dana, ali otpocetka dvoje zaostaje, sisaju zadnju i prezadnju sisu, gledam vuku kad ih doji. E sad da l slabije ima mleka u njima ili je nesto drugo, ima li neko ideju i moze li im se pomoci, jer nece jos dugo izdrzati?
Datum 100% siguran! Evo danas se oprasila, čak 5 kom! al samo nek su dobri pa koliko toliko...Proveri datum pripusta .. rizicno preko 120 dana ,a ne mora da znaci